Català | Castellano | English
Subscriu-te a l'Enviament | CONTACTA
Innovació ambiental al servei de la societat
Participem a la jornada sobre conservar i utilitzar de forma sostenible els oceans, mars i recursos marins per al Desenvolupament Sostenible (ODS 14)
| Notícies| 05/06/2017

El proper divendres 9 de juny Lydia Chaparro (Fundació ENT) participarà en una taula rodona conjuntament amb diferents representants de la comunitat científica, administració, pescadors i altres sectors de l’economia blava per debatre entorn la rellevància dels serveis ecosistèmics per les activitats marítimes. La jornada tindrà lloc al Museu i Centre d’Estudis de l’Esport Dr. Melcior Colet de Barcelona (Carrer de Buenos Aires, 56-58) de 10 a 13.30h.

Aquesta activitat s’emmarca dintre d’un cicle de sis jornades organitzades per la Generalitat de Catalunya per tal de donar seguiment a la resolució del 25 de setembre de 2015 de l’Assemblea General de Nacions Unides on es va aprovar “Transformar el nostre món: l’Agenda 2030 per al Desenvolupament Sostenible”, i que conté 17 objectius i 169 fites globals a assolir en l’horitzó de l’any 2030.

La jornada que tindrà lloc el proper divendres està dedicada al tercer objectiu de l’Agenda 2030: Conservar i utilitzar de forma sostenible els oceans, mars i recursos marins per al Desenvolupament Sostenible (ODS 14).

Per a parlar sobre aquesta qüestió es comptarà amb la participació de Sra. Marta Coll, del Departament de recursos marins renovables de l’Institut de Ciències del Mar (CSIC/ICM); i la Sra. Cristina Linares, del Departament de Biologia Evolutiva, Ecologia i Ciències Ambientals de la Universitat de Barcelona (UB).

A continuació, hi haurà una taula rodona on es discutiran els reptes i compromisos de Catalunya envers la conservació i utilització sostenible del mar i els recursos marins, tot destacant la rellevància cabdal dels serveis ecosistèmics per a les activitats marítimes. Hi participaran en Sr. Francesc Benaiges Samarra, ex Patró Major de Palamós; la Sra. Lydia Chaparro Elias, de la Fundació ENT; en Sr. Rafael Sardà, del CSIC/CAB de Blanes; en Sr. Genis Dalmau, president de l’Associació de centres d’immersió de la Costa Brava; i la Sra. Susanna Sainz-Trapaga, de la Direcció General de Pesca i Afers Marítims. La taula serà moderada per la Sra. Àngela Seira Sanmartín, sub-directora general de Pesca i Aqüicultura del Govern de la Generalitat.

Finalment, el Sr. Isidre Sala, director general d’Afers Multilaterals i Europeus i el Sr. Sergi Tudela, director general de Pesca i Afers Marítims; clausuraran el Cicle de conferències.

Més informació