Català | Castellano | English
Subscriu-te a l'Enviament | CONTACTA
Innovació ambiental al servei de la societat
Nou web del projecte “Crisi i reestructuració dels espais turístics del litoral espanyol”
| Notícies| 17/04/2017

El projecte d’investigació ”Crisis y reestructuración de los espacios turísticos del litoral español (CRETLIT)” ja té nou web. La Fundació ENT participem en aquest projecte, liderat per la Universitat de les Illes Balears.

Enfront de la crisi i per remuntar, agents polítics i econòmics han aprofundit el gir neoliberal combinant programes d’austeritat amb polítiques de privatització i mercantilització. En els àmbits costaners aquestes últimes passen per la potenciació i reestructuració turística mitjançant la renovació de ciutats i resorts, transformacions portuàries, i explotació d’espais naturals i platges. Per aquest camí, a la crisi financera se suma la crisi ecològica derivada del metabolisme urbà-industrial.

El principal objectiu d’aquest projecte serà analitzar els processos de transformació del litoral espanyol, mitjançant estudi de casos a Balears, Canàries, Costa del Sol, Costa Brava, Barcelona i València. Per a això es planteja una proposta transdisciplinar que posi especial atenció a espais turístics madurs afectats per iniciatives de renovació, creixement i dotació de noves infraestructures.

La hipòtesi inicial és que ciutats, zones turístiques madures, espais naturals i instal·lacions portuàries es reestructuren a través de la intensificació d’usos turístics i d’altres fenòmens associats com la redefinició de la lògica corporatiu-financera i de les condicions de la força treball.

Enllaç a la nova web