Català | Castellano | English
Subscriu-te a l'Enviament | CONTACTA
Innovació ambiental al servei de la societat
Proper workshop regional a Barcelona en el marc del projecte “Linking Biodiversity to National Economic and Social Priorities in the EU Member States”
| Notícies| 24/04/2017

Com a part d’un estudi de la Comissió Europea sobre “Vinculació de la biodiversitat amb les prioritats econòmiques i socials nacionals en els estats membres de la UE”, l’Institute for European Environmental Policy (IEEP) i els seus socis –entre les quals està ENT– organitzem una sèrie de workshops regionals a tota la UE. Aquests workshops conviden a participants de les autoritats regionals i nacionals i altres parts interessades a reunir-se per discutir com la biodiversitat i la protecció de la natura poden donar suport a objectius socioeconòmics com l’ocupació, el desenvolupament econòmic, el desenvolupament urbà i regional, la salut pública o la cohesió social.

El proper workshop per a la Mediterrània tindrà lloc a Barcelona (Aula Europa, Representació Parlament Europeu / Comissió Europea, Passeig de Gràcia, 90) el 3 de maig de 2017, organitzat pel IEEP en col·laboració amb ENT. La INSCRIPCIÓ es realitza mitjançant invitació, que pots aconseguir escrivint a biodiversityandpriorities@ent.cat.

El workshop serà una oportunitat per reunir-se i discutir els resultats preliminars de l’estudi i compartir experiències entre regions i estats membres. Es centrarà en els següents Estats membres: Croàcia, Xipre, Grècia, Itàlia, Malta, Portugal i Espanya.

El workshop comptarà amb presentacions sobre diversos casos pràctics de la Mediterrània. Abastaran àrees com la pesca sostenible i la gestió costanera, l’agroecologia, l’ecoturisme i la infraestructura verda per a la salut pública i l’adaptació al canvi climàtic. Diversos casos tractaran sobre un context marí i costaner, peró el workshop també examinarà el paper de la biodiversitat en entorns urbans i rurals.

El workshop inclourà sessions de preguntes i respostes i discussions interactives en grup. Discutirem els motors i les barreres per a l’ús de solucions basades en la naturalesa i identificarem les necessitats polítiques a nivell regional, nacional i de la UE per desbloquejar el potencial de la natura per contribuir als objectius socioeconòmics.

Agenda