Català | Castellano | English
Subscriu-te a l'Enviament | CONTACTA
Innovació ambiental al servei de la societat
Nou article de Jaume Freire (ENT) sobre l’efecte rebot a Energy
| | Notícies| 18/04/2017

Jaume Freire (ENT) publica un nou article sobre l’efecte rebot a la publicació Energy. Concretament el seu article, titulat “A new way to estimate the direct and indirect rebound effect and other rebound indicators”, formarà part del proper volum 128 que sortirà a la llum el proper mes de juny. 

En els darrers anys s’han fet alguns avenços respecte mètodes i evidències empíriques sobre l’efecte rebot directe i indirecte. No obstant això, aquests mètodes són complexos i de vegades requereixen algun coneixement econòmic específic. El desenvolupament d’indicadors de risc de rebot i la vulnerabilitat de les economies pot ser una eina útil per ajudar a la comunitat investigadora, els dissenyadors de polítiques i altres professionals a comprendre i fer front als efectes rebot. Aquesta investigació mostra una nova forma analítica per obtenir l’efecte rebot directe i indirecte i l’ús de coeficients d’entrada-sortida d’energia, i proposa tres indicadors de risc i vulnerabilitat del rebot per mostrar els efectes de les millores d’eficiència energètica a les llars i el consum d’energia en general. Una estimació d’aquests indicadors s’ha realitzat per als països 27 de la UE.

Freire-González, J. (2017) A new way to estimate the direct and indirect rebound effect and other rebound indicators. Energy, 128, 394-402.

Enllaç a l’article