Català | Castellano | English
Subscriu-te a l'Enviament | CONTACTA
Innovació ambiental al servei de la societat
Notícies de la revista Ecología Política després del seu 25è aniversari
| Notícies| 21/04/2016

La revista Ecologia Política va celebrar els seus 25 anys el passat 11 de de març de 2016 amb un esdeveniment especial a l’Espai contrabans d’Edicions Pol·len (Barcelona). Com a part de la celebració, Joan Martínez Alier va parlar sobre la història de la revista i la seva fundació; Ignasi Puig va explicar el període en què la Fundació ENT es va fer càrrec de la revista després del número 30; Santiago Gorostiza va presentar l’edició especial #50, que tracta d’oferir molts estudiosos i diferents revistes d’ecologia política junts, i es va referir als problemes relacionats amb els canvis i millores recents; i Mariana Walter va informar a l’audiència sobre el proper número 51. Més de 60 persones dels moviments socials, organitzacions no governamentals i institucions acadèmiques interessades en l’ecologia política i moltes persones que van col·laborar en diferents períodes amb la revista es van unir a nosaltres per celebrar l’edició especial #50 i el nostre 25è aniversari.

La revista Ecologia Política també té previst organitzar altres esdeveniments per a la celebració del seu número 50 a Madrid, per tal d’obtenir una major audiència i col·laborar amb diferents iniciatives i editorials. A més, com a part dels esdeveniments de difusió que organitzem per a la celebració del número 50, actualment estem realitzant una campanya, en la qual un nou subscriptor pot donar una altra subscripció gratis a qualsevol persona que ell o ella vulgui (per a més informació veure: www.ecologiapolitica.info).

En els últims temps, tot l’equip de la revista també ha estat fent un esforç per diverses millores més. Especialment amb la nova pàgina web, les visites a la qual s’han duplicat des del seu llançament al desembre de 2015. Ara, a la nostra pàgina web, l’accés als números anteriors d’Ecologia Política és molt més fàcil (també en format pdf). S’ha convertit en més fàcil d’usar, compartir i difondre a altres persones que puguin estar-hi interessades. A més, els lectors interessats poden trobar ara cada número de la revista a Dialnet i cercar autors i articles per separat.

Mentrestant, també estem col·laborant amb un grup de lectura d’Ecologia Política a Barcelona i treballem amb la intenció d’arribar a una àmplia gamma de persones de parla hispana de diferents països mitjançant la distribució de la revista a conferències internacionals, com el Congrés Llatinoamericà d’Ecologia Política de Xile, el Congrés Internacional de Patrimoni, Territori i Bon Viure a Chiapas, ENTITLE Undisciplined Environments conference a Estocolm, Conferència AAG a San Francisco, i en altres espais de debats polítics i mediambientals.

El proper número 51 de la revista se centrarà en la “Ecologia política a Amèrica Llatina”, i que ja ha despertat gran atenció amb un gran nombre de propostes d’articles de diferents països d’Amèrica Llatina. El número serà publicat a finals de juny de 2016, i esperem que es difongui àmpliament a Amèrica Llatina. Els editors convidats per al proper número són Gustavo García López, Mariana Walter i Marien González Hidalgo, especialistes en una varietat de temes de l’ecologia política a diferents països de Llatinoamèrica.

Web Ecología Política