Català | Castellano | English
Subscriu-te a l'Enviament | CONTACTA
Innovació ambiental al servei de la societat
Maria Mestre (ENT) presenta la calculadora del valor dels aliments a Ràdio Sant Boi
| Notícies| 29/05/2019

Maria Mestre (Fundació ENT) visita el programa de Ràdio Sant Boi “La Terra” per presentar la calucladora del valor dels aliments.

Maria Mestre, responsable de la calculadora de El Valor dels Aliments a la Fundació ENT, hi explica aquesta nova plataforma que, de forma molt senzilla i visual, ens permet conèixer l’impacte ambiental, social i econòmic de tot allò que mengem. Una plataforma clau per entitats que treballen per l’aprofitament alimentari i lluiten contra el malbaratament. Així com també, per totes aquelles entitats que organitzen dinars populars o per aquelles persones que volen saber més sobre els seus aliments.

La calculadora del valor dels aliments ofereix la possibilitat de calcular tres indicadors ambientals associats a la producció d’una quantitat determinada d’aliments així com el seu valor econòmic aproximat. D’aquesta forma es posa en valor tot allò que es malbarata quan llencem aliments frescos abans de ser cuinats i consumits.

En concret es calcula la petjada de carboni, la petjada d’aigua, l’ocupació de terra i el preu de venda aproximat associat a la producció la quantitat desitjada de 25 tipus diferents d’aliments (cereals, fruites, llegums, carn de diferent tipus, peix, etc.). En el cas de la petjada de carboni, es contemplen les emissions generades des de la producció i fins que l’aliment arriba al punt de venda, incloent les emissions associades a la gestió dels residus alimentaris generats en cada fase de la cadena alimentària (agricultura, processat, transport, i distribució i venda). No es comptabilitzen les emissions associades a l’envasat i consum, atès que es consideren aliments frescos abans de ser cuinats i consumits.

A continuació, pots escoltar l’entrevista realitzada per Victor Luna, des de La Terra, a Maria Mestre de la Fundació ENT:

Accés a la calculadora