El CCCB (Centre de Cultura Contemporània de Barcelona) presentarà el proper 16 de gener a les 18.30h. el documental Desierto Líquido. Un documental de l’Alba Azaola i en Daniel Carrasco que posa en relació el consumisme, la sobrepesca i la immigració. Desierto Líquido és un documental guardonat amb diversos premis i que ha estat gravat a Espanya, Mauritània i Senegal. En aquest llargmetratge s’analitza alguns dels problemes del model pesquer actual i el cicle pervers que hi ha al voltant de la flota industrial, en especial el foment de la desigualtat i la pèrdua de la sobirania alimentaria en varis països africans com a conseqüència de la flota industrial europea.
L’accés a la projecció de Desierto líquido és gratuït i forma part d’Alimentum, un cicle de projeccions de documentals i debats que analitzen l’impacte sobre la nostra alimentació arran dels efectes del canvi climàtic, les repercussions de les polítiques econòmiques aplicades a la producció alimentaria i la producció d’aliments i el seu impacte ambiental.
La sessió es tancarà amb un col·loqui a càrrec de Alba Azaola i Daniel Carrasco (directors del documental), Lydia Chaparro (biòloga especialitzada en gestió i política pesquera), Lamine Bathily (membre del Sindicato de manteros de Barcelona) i Gustavo Duch (coordinador de Soberania Alimentaria).
Lloc: Auditori del CCCB
Data i hora: Dilluns 16 de gener a les 18.30h.
[catala][castellano][fi_idiomes][/fi_idiomes] [link]Més informació[/link]El CCCB (Centro de Cultura Contemporánea de Barcelona) presentará el próximo 16 de enero a las 18.30h. el documental Desierto Líquido. Un documental del Alba Azaola y Daniel Carrasco que pone en relación el consumismo, la sobrepesca y la inmigración. Desierto Líquido es un documental galardonado con varios premios y que ha sido grabado en España, Mauritania y Senegal. En este largometraje se analiza algunos de los problemas del modelo pesquero actual y el ciclo perverso que hay alrededor de la flota industrial, en especial el fomento de la desigualdad y la pérdida de la soberanía alimentaria en varios países africanos como consecuencia de la flota industrial europea.
El acceso a la proyección de Desierto líquido es gratuito y forma parte de Alimentum, un ciclo de proyecciones de documentales y debates que analizan el impacto sobre nuestra alimentación a raíz de los efectos del cambio climático, las repercusiones de las políticas económicas aplicadas a la producción alimentaria y la producción de alimentos y su impacto ambiental.
La sesión se cerrará con un coloquio a cargo de Alba Azaola y Daniel Carrasco (directores del documental), Lydia Chaparro (bióloga especializada en gestión y política pesquera), Lamine Bathily (miembro del Sindicato de manteros de Barcelona) y Gustavo Duch ( coordinador de Soberania Alimentaria).
Lugar: Auditorio del CCCB
Fecha y hora: Lunes 16 de enero a las 18.30h.
[catala][castellano][fi_idiomes][/fi_idiomes] [link]Más información[/link]