Català | Castellano | English
Subscriu-te a l'Enviament | CONTACTA
Innovació ambiental al servei de la societat
Lydia Chaparro (Fundació ENT) és una de les ponents de la jornada “Incidència política a les entitats ambientals”
| Notícies| 19/11/2019

El proper dimarts 26 de novembre a Barcelona (Torre Jussana – Av. del Cardenal Vidal i Barraquer, 30) tindrà lloc la Jornada de debat titulada “Incidència política a les entitats ambientals”, en la qual Lydia Chaparro (Fundació ENT) serà una de les principals ponents. L’organitza la Xarxa per a la Conservació de la Natura.

Quines estratègies tenim des de les entitats ambientals per dur a terme accions transformadores del nostre entorn? Quins són els eixos per a una acció d’incidència política efectiva? Quins són els reptes actuals i de futur?En aquesta jornada es posarà sobre la taula quines són les capacitats de les entitats ambientals per posar sobre la taula la urgència d’articular polítiques públiques per conservar el patrimoni natural i la biodiversitat al nostre país, i com s’ha de configurar una estratègia d’incidència que permeti enfortir el sector per promoure una societat més crítica i amb més implicació activa.

Lydia Chaparro conduirà la ponència “De la teoria a la pràctica. Campanyes d’incidència política socio-ambiental en l’àmbit europeu, estatal i català” a partir de les 11h. Lydia Chaparro és biòloga especialitzada en ecologia marina i experta en gestió pesquera.  Durant anys ha treballat i ha fet activisme en diverses campanyes d’incidència política en l’àmbit de la pesca sostenible i del medi ambient. La seva ponència transcorrerà sobre algunes de les campanyes en les que ha participat a nivell europeu (Ocean2012), estatal (SOS Corall Vermell) i català (SOS Aiguafreda i SOS Costa Brava), entre d’altres experiències d’interès. 

L’assistència a la jornada és gratuïta, tot i que cal inscripció prèvia a través del formulari online. degut a l’aforament limitat de la sala.

Aquesta jornada compta amb el suport del Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya i amb la col·laboració de Torre Jussana.

Programa