Català | Castellano | English
Subscriu-te a l'Enviament | CONTACTA
Innovació ambiental al servei de la societat
Lydia Chaparro es reuneix amb funcionaris europeus per debatre sobre la sostenibilitat de les poblacions de peixos a la UE
| Notícies| 02/05/2018

La setmana passada, Lydia Chaparro de la Fundació ENT, es va reunir a Brussel·les amb els funcionaris europeus encarregats de la comunicació que realitza anualment la Comissió Europea sobre les poblacions de peixos en línia amb el rendiment màxim sostenible (RMS).

Aquesta reunió va ser motivada a causa de les incoherències i dubtes sorgits arrel de l’informe publicat el passat mes de febrer per la Fundació ENT. En aquest informe, la Fundació ENT analitza detalladament les comunicacions de la Comissió Europea entre els anys 2015 i 2018 i en ell es destaquen algunes inquietuds pel que fa a la metodologia emprada per part de la Comissió. En definitiva, i com a conseqüència dels errors detectats, la Unió Europea podria haver sobreestimat el nombre de poblacions de peixos “en línia amb el RMS”, és a dir, a nivells sostenibles.

La reunió mantinguda per tractar aquests temes va ser positiva, ja que els funcionaris van confirmar que la Comissió Europa està planificant millorar la metodologia emprada i establir noves regles per augmentar la transparència. Així mateix durant la reunió es van poder tractar aspectes relacionats amb la implementació de la Política Pesquera Comuna, i en particular sobre la necessitat d’avançar progressivament cap a la fi de la sobrepesca tal com exigeix ​​la llei.