El seminari titulat Paisatges Salvats – Paisatges per Salvar, organitzat per la Universitat de Girona i l’Associació Naturalistes de Girona, tindrà lloc els dies 17 i 19 d’octubre de 2018. Es tracta d’un seminari teòrico-pràctic amb un programa molt complert que tractarà d’analitzar des de múltiples perspectives les diferents mobilitzacions i campanyes de defensa del territori a les comarques gironines.
El punt de partida d’aquest seminari serà un Taller d’introducció a la defensa del territori en el que participaran varis professionals de múltiples disciplines. En aquest taller, que tindrà lloc el dimecres 17 d’octubre al matí, Lydia Chaparro (Fundació ENT) impartirà una xerrada titulada “Lobby ambiental i campanyes de defensa del territori: eines per l’efectivitat” en la que s’exposaran algunes de les campanyes amb més èxit en la defensa del medi marí i la importància de l’incidència política per assolir els objectius marcats.
Per la tarda, tindrà lloc la sessió 40 anys d’ecologisme i defensa del territori a les comarques gironines, sessió que finalitzarà amb un debat obert de gran interès sobre “El model territorial de la Costa Brava”. Aquest debat comptarà amb la participació del Responsable de la candidatura de Reserva de la Biosfera, així com el Secretari d’Hàbitat Urbà i Territori, entre d’altres persones destacades dels àmbits acadèmic, ambiental i jurídic.
El divendres 19 d’octubre, per clausurar el seminari, els organitzadors han planificat una ruta de tot un dia en el que es visitaran de la ma d’agents locals clau en la seva preservació, diversos paisatges que han estat salvats o que actualment estan en conflicte.
Lloc: Sala de Graus – Facultat de Lletres (Campus Barri Vell-UdG. Plaça Ferrater Mora, 1)
[link]Inscripcions (places limitades)[/link] [link]Més informació[/link] [link]Veure agenda[/link] [catala][castellano][fi_idiomes][/fi_idiomes]El seminario titulado Paisajes Salvados – Paisajes para Salvar, organizado por la Universidad de Girona y la Asociación Naturalistas de Girona, tendrá lugar los días 17 y 19 de octubre de 2018. Se trata de un seminario teórico-práctico con un programa muy completo que tratará de analizar desde múltiples perspectivas las diferentes movilizaciones y campañas de defensa del territorio en las comarcas de Girona.
El punto de partida de este seminario será un Taller de introducción a la defensa del territorio en el que participarán varios profesionales de múltiples disciplinas. En este taller, que tendrá lugar el miércoles 17 de octubre por la mañana, Lydia Chaparro (Fundació ENT) impartirá una charla titulada “Lobby ambiental y campañas de defensa del territorio: herramientas para la efectividad” en la que se expondrán algunas de las campañas con más éxito en la defensa del medio marino y la importancia de la incidencia política para alcanzar los objetivos marcados.
Por la tarde tendrá lugar la sesión 40 años de ecologismo y defensa del territorio en las comarcas de Girona, sesión que finalizará con un debate abierto de gran interés sobre “El modelo territorial de la Costa Brava”. Este debate contará con la participación del Responsable de la candidatura de Reserva de la Biosfera, así como el Secretario de Hábitat Urbano y Territorio, entre otras personas destacadas de los ámbitos académico, ambiental y jurídico.
El viernes 19 de octubre, para clausurar el seminario, los organizadores han planificado una ruta de todo un día en la que se visitarán varios paisajes que han sido salvados o que actualmente están en conflicto.
Lugar: Sala de Graus – Facultat de Lletres (Campus Barri Vell-UdG. Plaça Ferrater Mora, 1)
[link]Inscripciones (plaza limitadas)[/link] [link]Más información[/link] [link]Ver agenda[/link] [catala][castellano][fi_idiomes][/fi_idiomes]