Català | Castellano | English
Subscriu-te a l'Enviament | CONTACTA
Innovació ambiental al servei de la societat
Luís Campos participa a la jornada “La costa catalana davant d’un escenari de canvi de clima”
| | Notícies| 10/11/2015

Luís Campos (ENT) ha participat a la jornada “La costa Catalana davant d’un escenari de canvi de clima” que ha tingut lloc aquest dilluns 9 de novembre a la Sala d’actes de l’Escola de Camins al Campus Nord de l’l'Universitat Politècnica de Catalunya (UPC). La jornada estava organizada pel Centre Internacional d’Investigació dels Recursos Costaners (CIIRC) i el Consell Assessor per el Desenvolupament Sostenible (CADS). 

Catalunya és un país amb més de 800 km de costa, amb una elevada diversitat pel que fa a morfologia i paisatge. Aquesta franja litoral, a més, concentra una gran part de la població catalana, així com nombroses activitats econòmiques i infraestructures d’importància estratègica pel país. És, finalment, una zona especialment vulnerable als canvis en les condicions climàtiques, especialment pel l’increment significatiu del nivell mitjà del mar projectat per les properes dècades.

El debat de la jornada va incidir sobretot en l’impacte del canvi climàtic a zones costeres vulnerables del territori català, comptant igualment amb l’anàlisi dels possibles efectes de mesures d’adaptació costanera. Aquesta sessió ha comptat amb la presència de diversos ponents associats a la recerca desenvolupada en el projecte europeu RISES-AM, així com membres d’Experts en Canvi Climàtic de Catalunya (GECCC) i representants d’institucions públiques que treballen en aquest àmbit.