Català | Castellano | English
Subscriu-te a l'Enviament | CONTACTA
Innovació ambiental al servei de la societat
L’Espai Contrabandos s’omple per celebrar els 25 anys de la revista Ecología Política
| Notícies| 16/03/2016

Divendres passat va tenir lloc a l’Espai Contrabandos de Barcelona un acte de celebració dels 25 anys de la revista Ecología Política, editada per la Fundació ENT i Icaria editorial.

Una cinquantena de persones van assistir a la celebració dels 25 anys de trajectòria de la revista i la presentació en públic del darrer número 50, que vol ser un reflex de la mateixa. En l’acte van intervenir diferents persones vinculades al projecte durant els seus 25 anys d’història.

En primera instància, Joan Martínez Alier, el fundador de la revista –conjuntament amb Anna Monjo– als inicis de la dècada dels 9o, va parlar de la filosofia, objectius i esperit de la revista en el seu naixement. Va fer esment a la voluntat de definir el terme ecologia política, que es tractar en profunditat al número 10 de la revista.

Ignasi Puig, membre de la Fundació ENT i co-coordinador editorial, a tall d’anècdota va explicar com es va assumir el secretariat de la revista després de que el número 30 ja inclogués un escrit d’aturada i comiat, que sortosament no s’acabà materialitzant. A partir del número 31 la revista passà a tractar temes de forma monogràfica i s’alliberaren tots els continguts antics.

Santiago Gorostiza, l’editor convidat del número 50, va explicar les darreres millores que ha experimentat la revista, relacionades amb la celebració del seu 25è aniversari, com la nova web, un reimpuls de l’estratègia comunicativa, la possibilitat de descarregar-se els articles en PDF, etc. En la seva exposició va desgranar també els continguts del darrer número 50, dedicat als 25 anys de trajectòria de la publicació.

Finalment, Mariana Walter va explicar com s’està gestant el proper número 51, dedicat a l’ecologia política a l’Amèrica Llatina. En aquest sentit va explicar que per aquest nou número 51 s’han rebut més propostes d’articles que mai, fet que il·lustra l’interès que suscita la revista al continent americà.