Català | Castellano | English
Subscriu-te a l'Enviament | CONTACTA
Innovació ambiental al servei de la societat
La Fundació ENT participa en la Consulta de la Comissió sobre les possibilitats de pesca 2016
| Notícies| 09/09/2015

La Comissió Europea va publicar la seva Comunicació anual sobre les possibilitats de pesca el passat 2 de juny. El document inclou una avaluació de l’estat de salut de les poblacions de peixos de la Unió Europea, així com la seva capacitat de recuperació enfront de l’activitat pesquera. En aquest document la Comissió exposa la seva proposta de les possibilitats de pesca per a 2016, i llança una fase de consulta pública que estarà oberta fins el proper 1 d’octubre de 2015.

La Fundació ENT ha presentat les seves esmenes a la consulta (disponibles aquí). En aquesta contribució la Fundació ENT agraeix els esforços realitzats per la Comissió, però, entre d’altres punts de rellevància, destaca que en els últims dos anys els avenços per acabar amb la sobrepesca s’han alentit, mostrant fins i tot -en termes mitjans- un retrocés . Per aquests motius cal que a l’hora d’establir les oportunitats de pesca per a 2016 es restableixin i mantinguin les poblacions de peixos per sobre de nivells que puguin produir el rendiment màxim sostenible, sense excepcions. D’aquesta manera la Comissió Europea estaria mostrant realment la seva voluntat d’implementar íntegrament la nova Política Pesquera Comuna (PPC).

Aquesta comunicació de la CE, i consegüent consulta pública, és només l’inici del procés d’establiment dels límits de captura per 2016. Durant el transcurs d’aquest any, la Comissió proposarà límits de captura específics per a cada població. Els Estats membres les han de valorar abans que els seus ministres es reuneixin en el Consell per fixar els límits definitius. La Fundació ENT seguirà tan a prop com pugui aquestes negociacions per assegurar-se del compliment i l’aplicació de la PPC.