Català | Castellano | English
Subscriu-te a l'Enviament | CONTACTA
Innovació ambiental al servei de la societat
La Fundació ENT conjuntament amb les principals ONG ambientals espanyoles demanen al Ministeri participar en la discussió sobre les oportunitats de pesca
| Notícies| 21/05/2014

Les principals ONG ambientals espanyoles juntament amb la Fundació ENT i altres deu organitzacions ecologistes sobre temes de pesca signen una carta per sol·licitar al Ministeri d’Agricultura, Alimentació i Medi Ambient que ofereixi a la societat civil l’oportunitat de contribuir al procés de discussió sobre les oportunitats de pesca (les anomenades “captures totals autoritzades” o TACs), després de la publicació de la Comissió Europea, que està prevista al juny.

Aquest any 2014 marca l’inici d’una nova era per al sector pesquer a la Unió Europea. La reforma de la Política Pesquera Comuna (PPC) proporciona un marc legislatiu que permetrà acabar amb la sobrepesca i inclou entre els seus objectius el restabliment i la conservació de les poblacions de peixos per sobre de nivells que puguin produir el màxim rendiment sostenible.

La participació de les parts interessades és un dels principis de bona governança inclosos en la PPC (Article 3-f). A més, la participació del públic en la presa de decisions està fonamentada en el Conveni d’Aarhus i està contemplada com un dels tres principis de govern democràtic de conformitat amb el Tractat de Lisboa.

Amb tot això, esperem que el Govern espanyol accedeixi a una presa de decisió participada per totes les parts .

Per a més informació podeu contactar amb mcalaf@ent.cat