Català | Castellano | English
Subscriu-te a l'Enviament | CONTACTA
Innovació ambiental al servei de la societat
Kick-off meeting del projecte H2020 Naturvation a Durham (UK)
| Notícies| 26/01/2017

El passat 24-25 de gener va tenir lloc a Durham (Regne Unit) el kick-off meeting del projecte H2020 Naturvation. Allà una representació de tots els socis es va reunir i discutir els principals aspectes organitzatius i científics del projecte, que comença ara i durarà fins al 2020 sota el lideratge de la Universitat de Durham.

Les Nature-Based Solutions (NBS) tenen el potencial de respondre al canvi climàtic, millorar la biodiversitat i millorar la qualitat ambiental, contribuint a la regeneració econòmica i al benestar social. Per desbloquejar el potencial de les NBS, NATURVATION adoptarà un enfocament transdisciplinari per a: avançar en els enfocaments d’avaluació per captar els múltiples impactes i valors del NBS; permetre que la innovació identifiqui els models més prometedors de governança, finances i participació; i generar impulsos per realitzar el potencial de NBS a través del co-disseny, co-desenvolupament i co-implementació de noves aliances, coneixement, recomanacions, processos i eines requerits per construir la capacitat, permetre la replica i fomentar el canvi cultural.

ENT dirigirà una Urban Research Innovation Partnership (URIP) local amb seu a Barcelona. La URIP servirà de base per a la investigació destinada a comprendre i avaluar el valor de les NBS per als diferents sectors de la societat. Contribuirem a les següents activitats: cartografia de les NBS existents a la ciutat-regió, avaluació dels seus impactes, aprenentatge de diferents comunitats sobre els beneficis que aporten, desenvolupament de noves eines per avaluar el seu valor, col·laboració amb altres ciutats-regions per entendre com ampliar les NBS i compartir experiències i millors pràctiques. També contribuirem a altres aspectes del projecte.