Català | Castellano | English
Subscriu-te a l'Enviament | CONTACTA
Innovació ambiental al servei de la societat
Irmak Ertor col·labora amb un seminari sobre ecologia política a la Universitat de Xipre
| | Notícies| 13/02/2018

Dimecres 14 de febrer (de 14:30 a 16:00 h), la Dra. Irmak Ertör (investigadora postdoctoral, ENT – Universitat Autònoma de Barcelona) presentarà la conferència “L’ecologia política i el moviment global de la justícia ambiental: el cas de les comunitats pesqueres” . La conferència forma part d’un seminari a la Universitat de Xipre (Departament de Ciències Polítiques) en col·laboració amb la xarxa “Cost Action on Ocean Governance”.

Aquest seminari de postgrau té com a objectiu introduir l’ecologia política com un camp de la ciència social crítica i el marc teòric de la justícia ambiental, útil per examinar els conflictes socioambientals. Irmak Ertör presentarà primer com l’enfocament de l’ecologia política reuneix els principis de l’economia política i l’ecologia que revelen les relacions de poder en les interaccions entre la societat i el medi ambient i, més concretament, en l’accés i control dels recursos naturals. En segon lloc, explicarà el marc teòric de justícia ambiental basat en la seva investigació en curs sobre els conflictes socioambientals relacionats amb la pesca a petita escala.

Utilitzant la metodologia de l’Atles de Justícia Ambiental i basant-se en les dades recollides en el seu treball de camp i l’observació dels participants, la seva recerca se centra en el cas de les comunitats pesqueres de tot el món i la lluita del Fòrum Mundial de Pescadors per la justícia ambiental. Les qüestions sobre com i el motiu pel qual el moviment pesquer mundial demana la justícia ambiental i el seu vincle amb conceptes més amplis com la privatització dels mars i el reconeixement de l’oceà i els recursos es discutiran.