Català | Castellano | English
Subscriu-te a l'Enviament | CONTACTA
Innovació ambiental al servei de la societat
Ignasi Puig parlarà sobre serveis ambientals a la XII Jornada “Els serveis ecosistèmics que ens ofereixen els boscos”
| Notícies| 09/11/2015

Ignasi Puig (ENT) presentarà la ponència “Pagament per serveis ambientals i limitacions de la seva aplicació a la gestió” a la jornada que organitzen conjuntament el CREAF, la Societat Catalana de Biologia (SCB) i la Institució Catalana d’Història Natural (ICHN). La XII Jornada “Els serveis ecosistèmics que ens ofereixen els boscos” tindrà lloc el 18 de novembre de 2015 a la sala Prat de la Riba de l’Institut d’Estudis Catalans (C/ del Carme 47, Barccelona).

Segons el document de l’Avantprojecte de llei de la biodiversitat i el patrimoni natural, els serveis ambientals dels ecosistemes són aquells serveis que generen el funcionament dels ecosistemes i que són d’utilitat per al benestar de les persones i les societats humanes de maneres variades i indirectes en alguns casos. En són exemples la producció d’aigua neta, la formació de sòl, la regulació del clima, la pol·linització, etc.

Els serveis ecosistèmics sustenten la nostra salut, la nostra economia i qualitat de vida, malgrat que molts d’ells ens puguin passar per alt. És per això que cada vegada més seran el marc amb què avaluem els impactes i les implicacions de la nostra manera d’interactuar amb l’entorn. Així, doncs, cal trobar els mitjans per a poder posar els serveis ecosistèmics al centre de la presa de decisions i de polítiques de gestió que determinen la nostra relació amb el medi. Això ens permetrà tenir eines per a identificar quines opcions de gestió optimitzen el benefici de tota la societat i eviten costos i riscos potencials als ecosistemes.

En la Jornada es discutirà i reflexionarà obertament sobre els punts de vista d’investigadors, tècnics i administracions que tenen competències en aquest àmbit.

Consulta el programa
Web de la jornada