El passat dimarts 12 de febrer Ignasi Puig Ventosa (Fundació ENT) va ser un dels protagonistes del debat al programa Ben Trobats de La Xarxa de Televisions Locals. El debat va girar entorn la fiscalitat ambiental, arran del document presentat aquest gener passat per les principals organitzacions ecologistes de l’estat titulat “Propuestas de fiscalidad ambiental: avanzando hacia un mundo más justo y sostenible”.
Els participants al debat van ser l’economista especialitzat en turisme de l’Escola de Turisme i Direcció Hotelera Albert Vancells, el director de l’Associació Catalana d’Estacions d’Esquí, Joaquim Alsina, Carme Lluveras (membre de l’equip del programa) i Ignasi Puig (Fundació ENT). Durant el debat es van tractar diversos temes amb potencial d’introduir-hi mesures de fiscalitat ambiental com els purins, la caça, les pernoctacions, les instal·lacions d’esquí, etc.
El document “Propuestas de fiscalidad ambiental: avanzando hacia un mundo más justo y sostenible” fou presentat per Ecologistas en Acció, Greenpeace, SEO/Birdlife, Amigos de la Tierra i WWF, i fou elaborat amb el suport tècnic de la Fundació ENT.
El document presenta una sèrie de propostes de fiscalitat ecològica, sobretot en els àmbits de l’energia, la mobilitat, la biodiversitat, l’ús del sòl, etc. i sol·licita al Govern central la posada en marxa d’una profunda reforma fiscal en què es integrin aquestes mesures. L’objectiu és que la fiscalitat ambiental a Espanya s’acosti a les dels països del nostre entorn (en termes de percentatge del PIB, l’estat ocupa el lloc 25 en el rànquing de la fiscalitat ambiental de la UE-28), per poder orientar el comportament dels agents econòmics i contribuir a la protecció del medi ambient i a la millora de la justícia social.


[catala][castellano][fi_idiomes][/fi_idiomes] [link]Enllaç al document presentat per les organitzacions ecologistes[/link]El pasado martes 12 de febrero Ignasi Puig Ventosa (Fundació ENT) fue uno de los protagonistas del debate en el programa Ben Trobats de La Xarxa de Televisions Locals. El debate giró en torno a la fiscalidad ambiental, a raíz del documento presentado este enero por las principales organizaciones ecologistas del estado titulado “Propuestas de fiscalidad ambiental: avanzando hacia un mundo más justo y sostenible”.

Los participantes en el debate fueron el economista especializado en turismo de la Escuela de Turismo y Dirección Hotelera Albert Vancells, el director de la Asociación Catalana de Estaciones de Esquí, Joaquim Alsina, Carmen Lluveras (miembro del equipo del programa) y Ignasi Puig (Fundación ENT). Durante el debate se trataron varios temas con potencial de introducir medidas de fiscalidad ambiental como los purines, la caza, las pernoctaciones, las instalaciones de esquí, etc.
El documento “Propuestas de fiscalidad ambiental: avanzando hacia un mundo más justo y sostenible” presenta una serie de propuestas de fiscalidad ecológica, y solicitan al Gobierno central la puesta en marcha de una profunda reforma fiscal en que se integren estas medidas . El objetivo es que la fiscalidad española se acerque a las de los países de nuestro entorno (en términos de porcentaje del PIB, ocupamos el puesto 25 en el ranking de la fiscalidad ambiental de la UE-28), para poder orientar el comportamiento de agentes económicos y contribuir a la protección del medio ambiente ya la mejora de la justicia social.


[catala][castellano][fi_idiomes][/fi_idiomes] [link]Enlace al documento presentado por las organizaciones ecologistas[/link]