Català | Castellano | English
Subscriu-te a l'Enviament | CONTACTA
Innovació ambiental al servei de la societat
Ignasi Puig (Fundació ENT) participa en un debat televisiu sobre fiscalitat ambiental
| Notícies| 14/02/2019

El passat dimarts 12 de febrer Ignasi Puig Ventosa (Fundació ENT) va ser un dels protagonistes del debat al programa Ben Trobats de La Xarxa de Televisions Locals. El debat va girar entorn la fiscalitat ambiental, arran del document presentat aquest gener passat per les principals organitzacions ecologistes de l’estat titulat “Propuestas de fiscalidad ambiental: avanzando hacia un mundo más justo y sostenible”.

Els participants al debat van ser l’economista especialitzat en turisme de l’Escola de Turisme i Direcció Hotelera Albert Vancells, el director de l’Associació Catalana d’Estacions d’Esquí, Joaquim Alsina, Carme Lluveras (membre de l’equip del programa) i Ignasi Puig (Fundació ENT). Durant el debat es van tractar diversos temes amb potencial d’introduir-hi mesures de fiscalitat ambiental com els purins, la caça, les pernoctacions, les instal·lacions d’esquí, etc.

El document “Propuestas de fiscalidad ambiental: avanzando hacia un mundo más justo y sostenible” fou presentat per Ecologistas en Acció, Greenpeace, SEO/Birdlife, Amigos de la Tierra i WWF, i fou elaborat amb el suport tècnic de la Fundació ENT.

El document presenta una sèrie de propostes de fiscalitat ecològica, sobretot en els àmbits de l’energia, la mobilitat, la biodiversitat, l’ús del sòl, etc. i sol·licita al Govern central la posada en marxa d’una profunda reforma fiscal en què es integrin aquestes mesures. L’objectiu és que la fiscalitat ambiental a Espanya s’acosti a les dels països del nostre entorn (en termes de percentatge del PIB, l’estat ocupa el lloc 25 en el rànquing de la fiscalitat ambiental de la UE-28), per poder orientar el comportament dels agents econòmics i contribuir a la protecció del medi ambient i a la millora de la justícia social.

Enllaç al document presentat per les organitzacions ecologistes