Català | Castellano | English
Subscriu-te a l'Enviament | CONTACTA
Innovació ambiental al servei de la societat
Ignasi Puig (ENT) participarà a l’INTHERWASTE Thematic Seminar #4 “Waste Minimization in Heritage Areas”
| | Notícies| 06/06/2018

Ignasi Puig (ENT) serà present al quart Seminari Temàtic INTHERWASTE, centrat en la ”Minimització de residus en àrees patrimonials” i que tindrà lloc els dies 13 i 14 de juny de 2018 a Còrdova.

Ignasi Puig serà un dels ponents d’un debat centrat en casos reeixits de l’ús d’instruments econòmics per prevenir la generació de residus (13 juny 9:40h.). Concretament hi presentarà els casos següents:

Fee-rebate scheme in the metropolitan Area of Barcelona, Barcelona

- PAYT and incentives to prevention at municipal scale, Miravet

Durant aquest seminari, els socis del projecte, experts i convidats debatran sobre els diferents aspectes de la prevenció de residus en un entorn urbà, en particular amb la presentació de bones pràctiques de ciutats patrimonials d’Europa. La prevenció de residus representa el més alt nivell de la jerarquia de residus, tal com es defineix a la Directiva Marc de Residus. L’evolució de les polítiques recents a nivell europeu també té com a objectiu reforçar les mesures de suport a la prevenció de residus als països de la UE. És important assenyalar que, a més de l’impacte positiu en un ús més sostenible dels recursos materials i en el medi ambient, la minimització dels residus sol generar impactes socials positius. Les accions de prevenció de residus solen implicar més interaccions entre els ciutadans gràcies a l’organització d’iniciatives a nivell local.

Consulta l’agenda