Català | Castellano | English
Subscriu-te a l'Enviament | CONTACTA
Innovació ambiental al servei de la societat
Ignasi Puig (ENT) participarà a la taula d’experts de la V Jornada per una fiscalitat justa
| Notícies| 04/02/2020

Ignasi Puig (ENT) serà un dels participants de la taula d’experts a la V Jornada Ciutadana per una Fiscalitat Justa. La Jornada, que enguany se centra en la fiscalitat ambiental i la crisi climàtica, se celebrarà el proper dissabte 29 de febrer al Casal Transformadors (Carrer Ausiàs March 60, Barcelona). 

La taula tindrà lloc a les 10:45h. i recull tres mirades per una agenda urgent entorn a la fiscalitat ambiental (moderat per Marta Plujà, periodista i membre de la Plataforma per una fiscalitat justa):

Ignasi Puig – Director de la Fundació ENT i expert en fiscalitat ambiental; Isabel Vilaseca – Professora de dret ambiental a la Universitat Rovira Virgili; i Joan Herrera – Jurista i expert en energia.

La societat clama per una resposta unànime i urgent davant de l’emergència climàtica que vivim. Algunes de les mesures que es podrien implementar políticament per a fer-hi front passen per l’ús de la fiscalitat (taxes i impostos) com a una via que desincentivi les pràctiques contaminants i nocives pel medi ambient, i incentivi els comportaments que permetin la necessària transició ecològica. Ens trobem encara ben lluny d’implementar algunes mesures que a Europa ja fa temps que funcionen, alhora ens cal ser creatius perquè aquestes propostes no carreguin exclusivament sobre les classes treballadores i empobrides. És compatible la transició ecològica amb unes polítiques fiscals ambientals justes i progressives? Quines mesures són necessàries avui? Com caldria implementar-les? De tot això en es debatrà aquest any a la Jornada Ciutadana que arriba ja a la seva cinquena edició.

L’entrada és lliure però cal inscripció prèvia.

Inscripcions i programa