Català | Castellano | English
Subscriu-te a l'Enviament | CONTACTA
Innovació ambiental al servei de la societat
Ignasi Puig (ENT) participarà a la Jornada de debat “Mejor sin Diésel. Medidas fiscales para mejorar la calidad del aire”
| Notícies| 23/04/2018

El dimecres 9 de maig Ecologistes en Acció, amb la col·laboració de Green Budget Europe, organitzarà en Congrés dels Diputats una jornada d’anàlisi i debat sobre mesures fiscals que es poden dur a terme per millorar la qualitat de l’aire.

Agents polítics, personal de les administracions públiques, mitjans de comunicació, col·lectius socials i ciutadania en general estan convidats a participar a la jornada de debat ‘Millor sense Dièsel. Mesures fiscals per millorar la qualitat de l’aire ‘. El programa de la jornada inclou la presentació de l’informe ‘Mejor sin diésel’ així com una taula tècnica i una altra política on es debatran les propostes dels diferents agents i formacions.

La jornada de debat començarà amb la presentació de l’informe ‘Millor sense dièsel’, publicat recentment per Ecologistes en Acció. El document estudia dades sobre la fiscalitat ambiental a l’Estat espanyol i analitza els impostos que es paguen per conduir un vehicle privat tant a l’Estat espanyol com en altres països de la UE, fent especial atenció a l’aplicació d’impostos en els països en els que menys vehicles dièsel s’han venut. L’informe també inclou una bateria de propostes de canvi en els impostos d’hidrocarburs, circulació i matriculació des d’una perspectiva ambiental.

La jornada acollirà dues taules de debat. A la taula tècnica participarà Elena Boldo, de l’Institut d’Epidemiologia Carles III, qui analitzarà l’efecte que té la contaminació en la salut i quina és la responsabilitat del dièsel. El seguirà Ignasi Puig (Fundació ENT) amb la ponència “Introducció a la fiscalitat ambiental. La situació de l’Estat espanyol”, que analitzarà com es pot contribuir a millorar el problema amb mesures fiscals. Per la seva banda, Carlos Calvo, de Transport and Environment, parlarà de la situació del dièsel a Europa. Tancarà la taula Christian Edge Jorgensen, president del Danish Ecological Council, qui analitzarà el cas particular de Dinamarca, un dels països amb menys vehicles dièsel, però amb càrregues impositives més altes per als vehicles, que ofereix a canvi extraordinaris transports públics i infraestructures vianants i ciclistes.

La taula política estarà formada per representants polítics de tots els partits presents al Congrés, els qui que exposaran i debatran les seves propostes en aquest tema.

Programa i inscripcions