Català | Castellano | English
Subscriu-te a l'Enviament | CONTACTA
Innovació ambiental al servei de la societat
Recta final del projecte EWAS
| Notícies| 30/01/2017

El projecte EWAS es troba en la seva etapa final. El projecte es va iniciar al juliol de 2014 i el seu objectiu era demostrar el potencial de les tecnologies de comunicació i informació per a l’optimització de la recollida de residus. ENT és soci del projecte, que està dirigit per Wellness Telecom. El consorci també està participat per les empreses de gestió de residus Lipasam (Sevilla) i Dedisa (Chania, Creta), per Emasesa (Espanya) i per DWaste (Grècia).

El projecte ha estat cofinançat pel programa LIFE +. Una de les principals activitats del projecte ha estat la instal·lació d’al voltant de 600 sensors volumètrics en els contenidors de residus per tal d’optimitzar-ne la recollida. Així, s’ha utilitzat una metodologia de recollida de residus que té en compte el nivell d’ompliment dels contenidors per tal de dissenyar les rutes de recol·lecció de residus. Aquesta tasca ha estat objecte de seguiment mitjançant indicadors de rendiment i la creació d’una plataforma social que permet la interacció entre els gestors de residus i la ciutadania. Els ciutadans poden accedir a la informació en temps real sobre el rendiment de la metodologia i poden informar-se de les incidències. Els recol·lectors de residus també poden veure la informació en detall i interactuar amb els ciutadans.

Els resultats i conclusions del projecte es presentaran en un taller públic que tindrà lloc a Sevilla el 20 de febrer. L’esdeveniment es durà a terme a les instal·lacions del EMASESA (C/ Esccuelas Pías 1) i començarà a les 11:15h. Tots els socis del projecte participaran al taller i presentaran el treball realitzat i les conclusions del projecte.