Català | Castellano | English
Subscriu-te a l'Enviament | CONTACTA
Innovació ambiental al servei de la societat
ENT segueix de prop el procés de consulta sobre les possibilitats de pesca del 2016
| Notícies| 22/06/2015

Comunicació sobre les possibilitats de pesca per 2016

La Comissió Europea inicia tots els anys el procés d’establiment dels límits de captura per a l’any següent, publicant la seva Comunicació sobre les possibilitats de pesca, que inclou una avaluació de l’estat de salut de les poblacions de peixos de la Unió Europea i la seva capacitat de recuperació enfront de l’activitat pesquera. El 2 de juny, la Comissió va publicar la seva última comunicació pel 2016 i va llançar una nova consulta per tal d’obtenir l’opinió del públic sobre aquest tema.

Segons la comunicació, moltes poblacions de peixos s’estan recuperant, però gairebé la meitat (el 48%) de les poblacions de l’Atlàntic nord-oriental i aigües adjacents segueix sent objecte de sobrepesca. Motius pels quals la Comunicació reitera la intenció de la Comissió Europea d’implementar íntegrament la nova Política Pesquera Comuna (PPC), que inclou compromisos concrets per acabar amb la sobrepesca quan sigui possible el 2015, i com a molt tard el 2020.

Aquesta Comunicació és només l’inici del procés d’establiment dels límits de captura per 2016. Durant el transcurs d’aquest any, la Comissió proposarà límits de captura específics per a cada població. Els Estats membres les han de valorar abans que els seus ministres es reuneixin en el Consell per fixar els límits definitius. ENT seguirà tant a prop com pugui aquestes negociacions i contribuirà a la consulta pública. 

Reunió amb la Secretaria General de Pesca

L’onze de juny passat, ENT va assistir a una reunió organitzada per la Secretaria General de Pesca del Ministeri d’Agricultura, Alimentació i Medi Ambient, per tal de debatre les possibilitats de pesca de 2016.

El tema més rellevant en aquesta reunió va ser conèixer el posicionament del Govern espanyol -previ a la reunió del Consell de Ministres de pesca europeus-, i per tant saber de primera mà cóm es pretén avançar cap a la consecució d’uns nivells d’explotació sostenibles i acords amb els objectius de la Política Pesquera Comuna actualment en vigor.

ENT seguirà aquestes negociacions per tal de potenciar, entre d’altres, que els límits de captura siguin transparents, s’estableixin en base les recomanacions científiques i s’apliqui el criteri de precaució en la gestió pesquera.