Català | Castellano | English
Subscriu-te a l'Enviament | CONTACTA
Innovació ambiental al servei de la societat
Ens reunim amb el Comissari de Pesca Karmenu Vella
| Notícies| 20/10/2017

Aquest matí una representació de la Fundació ENT i Ecologistes en Acció s’ha reunit amb el Comissari Europeu de Medi Ambient, Afers Marítims i Pesca, Karmenu Vella, per mostrar-li els resultats obtinguts en la campanya Como Pez en el Agua.

Degut al grau de sobreexplotació pesquera que continua havent a les aigües de la Unió Europea, Ecologistes en Acció llança 2016 una campanya amb l’objectiu de conscienciar la societat sobre els beneficis de posar fi a la sobrepesca. Durant tots aquests mesos, l’entitat ecologista ha realitzat nombroses conferències i activitats per a conscienciar i animar a la gent a aportar el seu granet de sorra a favor de la conservació. Per això s’ha animat, a les persones interessades, a que es fessin una foto amb una figura de peix amb l’objectiu de “repoblar” el mar ja sigui de forma presencial com per mitjà de la aplicació mòbil preparada tal efecte.

La legislació actual de la Unió Europea obliga a la consecució d’una pesca sostenible per al 2020, tal com va tornar a reflectir-se en la recent conferència internacional celebrada a Malta a principis de mes “Our Ocean” – i en poques setmanes es tornaran a dur a terme les negociacions entre els diferents ministres de pesca de la UE per establir els límits de pesca per 2018, coneguts com totals admissibles de captures (TAC) per a la major part de les poblacions d’interès pesquer a l’Atlàntic. Per això, Ecologistes en Acció, juntament amb la Fundació ENT, han volgut aprofitar l’oportunitat per reunir-se amb el Comissari Vella i recordar-li que encara queden molts avenços necessaris per complir amb les obligacions de la UE de recuperar les poblacions de peces a nivells saludables.

Amb aquest objectiu, i per mostrar-li al Comissari Vella el gran suport que la campanya ha rebut per part de la ciutadania, Ecologistes en Acció ha volgut fer-li lliurament d’una gran postal formada per centenars de fotos recollides durant aquesta campanya amb el missatge “La sobrepesca ha d’acabar. Li demanem que recuperi les poblacions de peces i torni la riquesa als mares europeus a través de límits de pesca sostenibles i plans plurianuals ambiciosos establerts en línia amb els Objectius de la Política Pesquera Comuna”. A més, ha sol·licitat al Comissari que assumeix el seu paper de lideratge i assegurem un avanç significatiu cap al final de la sobrepesca i el compliment de la Política Pesquera Comuna, en vigor des del 2013, i que va suposar una gran fita en pro de la sostenibilitat pesquera .

Una pesca sostenible es bona i necessària tant per al medi ambient com per als pescadors. Així ha pogut comprovar-se en els nombrosos casos en què s’ha afavorit la recuperació de les poblacions i que han comportat un augment de les captures.