Català | Castellano | English
Subscriu-te a l'Enviament | CONTACTA
Innovació ambiental al servei de la societat
SERVEIS

L’emergència provocada pel canvi climàtic comporta costosos impactes ambientals, socials i econòmics. La mitigació és una prioritat per combatre el canvi climàtic, àmbit en el qual les administracions públiques, ONGs i sectors econòmics hauran de realitzar importants esforços per reduir les emissions de gasos amb efecte d’hivernacle en la generació i consum d’energia, la mobilitat, la gestió dels recursos i els residus, etc. La gravetat de la situació també ha portat a desplegar accions d’adaptació que permetin fer front als impactes del canvi climàtic (increment de la temperatura, episodis extrems meteorològics, pujada del nivell del mar, sequeres, etc.) i els efectes negatius resultants en la natura (reducció de la taxa de supervivència, canvis en la distribució geogràfica o mortalitat d’espècies, etc.) i en el sistema social i econòmic (increment de la pobresa en grups poblacionals més vulnerables, impacte en la salut, disminució de la producció agrícola, reducció de la productivitat laboral, danys en edificis i infraestructures, més costos energètics, etc.).

En aquest context, el consum actual d’energia i d’altres recursos posa de manifest que hem topat amb uns dels límits del creixement, no només per la disponibilitat del recurs sinó pels impactes que genera (canvi climàtic, contaminació ambiental, degradació d’hàbitats i espècies, conflictes socials i geopolítics, etc.). Les polítiques públiques, en l’àmbit de la Unió Europea, s’orienten a una millora de l’eficiència i estalvi energètic, un major aprofitament de les energies renovables, i a l’assoliment de la neutralitat carbònica. Cal establir objectius ambiciosos, des d’ara i amb l’horitzó del 2050, no només per combatre els impactes derivats de l’actual model socio-econòmic, sinó com a veritable estratègia per afavorir el desenvolupament equitatiu i sostenible de la Unió Europea.

Des d’ENT oferim els nostres serveis a les administracions públiques, així com a altres organitzacions públiques o privades, que contribueixen a l’assoliment d’un model energètic sostenible i a la lluita contra el canvi climàtic. Els nostres serveis principals són:

  • Realització d’estudis per a la definició de polítiques o plans en l’àmbit de l’eficiència energètica i de les energies renovables.
  • Elaboració de plans per a l’execució de polítiques energètiques amb objectius d’estalvi i d’aprofitament d’energies renovables.
  • Anàlisi dels impactes socioeconòmics del canvi climàtic en el context de diversos sectors econòmics (turisme, pesca i aqüicultura, agricultura, etc.).
  • Realització d’estudis que donen suport al desenvolupament d’estratègies i polítiques de mitigació i adaptació al canvi climàtic en l’àmbit local, regional i nacional.

Per a tots els serveis, i com a estratègia fonamental de la nostra concepció, assumim que en primer lloc els esforços s’han de centrar en la mitigació, l’estalvi i l’eficiència, seguit de l’obtenció de l’energia a través de fonts renovables i l’adaptació.

DESTAQUEM
Un Green New Deal per a Catalunya? Debat amb la participació d’Ignasi Puig i Miquel Ortega (Fundació ENT)
| | Notícies
FUNDACIO ENT
2021

Dijous 25 de març a les 18h l’institut Sobiranies organitza el debat online “Un gir a l’esquerra: eix ambiental”. L’esdeveniment compta amb la participació…

Nou informe “Business leaders and climate change in Barcelona”
| Notícies
FUNDACIO ENT
2021

Aquest projecte s’ha realitzat en el marc de col·laboració amb l’ICTA-UAB per supervisar treballs finals de doctorat del màster “Ecologia Política, decreixement i justícia…

Hem finalitzat el curs “Fiscalitat ambiental local sobre canvi climàtic: residus, energia i mobilitat sostenible”
| | Notícies
FUNDACIO ENT
2021

El curs fou organitzat per la Diputació de Barcelona entre el 2 i el 17 de febrer i fou impartit per tres membres de la Fundació ENT: Ignasi Puig Ventosa, Maria Calaf Forn i Luís Campos…

Nova edició del curs “Fiscalitat ambiental local sobre canvi climàtic: energia i mobilitat sostenible”
| | Notícies
FUNDACIO ENT
2021

Diferents membres de la Fundació ENT són els formadors del curs online de 20 hores “Fiscalitat ambiental local sobre canvi climàtic: energia i mobilitat sostenible”….

Iniciem el projecte sobre el càlcul de la petjada de carboni a l’Ajuntament d’Alella
| Notícies
ENT
2021

La Diputació de Barcelona ens ha encarregat la realització del projecte “Càlcul de la petjada de carboni a l’Ajuntament d’Alella”. Amb aquesta eina, l’Ajuntament…

Veure tots