Es tracta d’un projecte d’investigació finançat per la Comissió Europea que té per objectiu descobrir els beneficis econòmics de les Àrees Protegides Marines (AMP) i altres mesures de protecció espacial com les reserves integrals, les àrees marines protegides de múltiple ús, les àrees amb mesures de protecció espacials, així com els refugis de-facto.

El propòsit d’aquesta investigació és reunir les evidències existents sobre els beneficis de l’economia blava de les AMP i altres mesures de protecció espacial per tal d’alimentar futurs debats i decisions sobre la gestió marina i identificar noves necessitats d’investigació.

ICF Consulting Services Limited (www.icf.com) és responsable de la gestió del projecte, juntament amb l’Instituto de Política Ambiental Europea (IEEP) (www.ieep.eu) i Plymouth Marine Laboratory (www.pml.ac.uk). La investigació compta a més amb el suport de diversos experts en mars regionals, entre els quals ENT Environment & Management, University Catania (www.unict.it), Leibniz Institute for Baltic Sea Research (www.io-warnemuende.de), i Black Sea NGO Network (www.bsnn.org).

autoria

ENT environment & management

data

2016-2017

client

Research project managed by EASME and the European Commission’s DG MARE