Català | Castellano | English
Subscriu-te a l'Enviament | CONTACTA
Innovació ambiental al servei de la societat
El projecte de recerca METRES avança i debat sobre l’eficàcia i els costos econòmics d’una reforma fiscal ambiental
| Notícies| 27/11/2017

Jaume Freire (ENT - Harvard) avança en el seu projecte de recerca METRES (Modelling Environmental Tax Reform). Aquesta setmana ha publicat una nova entrada al bloc del projecte on es pregunta si és efectiva una reforma fiscal ambiental global i quins costos econòmics pot tenir.

Una Reforma Fiscal Ambiental (Environmental Tax Reform – ETR) consisteix a transicionar el sistema impositiu actual sobre el treball, el capital i el consum cap a activitats de consum i producció que generen pressions ambientals, sense afectar els ingressos generats pel govern derivats de la fiscalitat. Aquest canvi podria proporcionar millors senyals als agents econòmics i, per tant, conduir a un millor funcionament dels mercats.

Podeu llegir les novetats del projecte i el darrer post al següent enllaç.

El projecte METRES té com a objectiu l’avaluació de la “hipòtesi del doble dividend” per a la tributació ambiental a Espanya. Amb aquesta finalitat,s’ha desenvolupat un model dinamic d’equilibri general per avaluar els impactes econòmics i els efectes ambientals d’una reforma fiscal ecològica,d’alguns dels principals impostos ambientals a Espanya a diferents nivells administratius, així com diverses propostes de reforma.