Català | Castellano | English
Subscriu-te a l'Enviament | CONTACTA
Innovació ambiental al servei de la societat
El CONAMA 2014 posa de manifest la necessitat d’una reforma fiscal ecològica
| Notícies| 03/12/2014

S’aprova una declaració amb voluntat d‘impulsar una necessària reforma fiscal ecològica, basada fonamentalment en la tributació de l’energia.

El passat 27 de novembre se celebrà en el sí del “Congreso Nacional de Medio Ambiente” (CONAMA2014) una sessió tècnica sobre Fiscalitat Ambiental amb la presència, entre d’altres, de Miguel Buñuel González (UAM), Belén García Carretero (UCM), Pedro Herrera Molina (UNED), Eike Meyer (Green Budget Europe) i Ignasi Puig Ventosa (ENT). També hi participaren representants de l’administració pública, diferents sectors empresarials, grups ecologistes o professorat universitari.

Després d’exposar la situació de la fiscalitat de l’energia i els residus a l’Estat o les dificultats i reptes d’una possible reforma fiscal en clau ecològica, es va presentar una proposta de declaració sobre la necessitat de dur a terme aquesta reforma fiscal, proposada pel professor Miguel Buñuel. El text va rebre aportacions dels assistents i finalment el seu suport unànim, els quals tenen la voluntat que esdevingui una eina més per impulsar una necessària reforma fiscal ecològica.