Català | Castellano | English
Subscriu-te a l'Enviament | CONTACTA
Innovació ambiental al servei de la societat
Disponible la ponència d’Ignasi Puig a la jornada “Mejor Sin Diésel”
| Notícies| 15/05/2018

Ecologistes en Acció va organitzar el passat 9 de maig al Congrés dels Diputats (Madrid) una jornada de debat sobre com utilitzar els impostos per destronar definitivament als vehicles dièsel i disminuir la contaminació atmosfèrica.

La sala Clara Campoamor del Congrés dels Diputats va acollir una jornada de debat sobre impostos i qualitat de l’aire. La jornada forma part la campanya d’Ecologistes en Acció ‘Millor Sense Dièsel’, patrocinada per Green Budget Europe, que posa l’accent en la necessitat de gravar més els vehicles més contaminants, els dièsel.

Ignasi Puig, de la Fundació ENT i expert en fiscalitat ambiental, va fer una introducció a aquesta fiscalitat i va parlar sobre la situació i oportunitats a Espanya. Segons Puig, les autoritats públiques no vetllen prou perquè no hi hagi externalitats ambientals. En la seva exposició, va proposar una via de solució: la reforma fiscal ecològica, que proposa penalitzar les activitats més negatives ambientalment amb més impostos i primar aquelles més respectuoses amb el medi ambient. “La no implementació d’impostos ambientals -va concloure- pot suposar que calgui augmentar-ne altres”.

Enllaç a la ponència