Català | Castellano | English
Subscriu-te a l'Enviament | CONTACTA
Innovació ambiental al servei de la societat
Disponible el nou número de la revista Ecología Política dedicat a l’Índia i al sud d’Àsia
| Notícies| 28/06/2018

Ja està disponible el nou número (55) de la revista Ecologia Política dedicat a l’Índia i al sud de l’Àsia. La revista la coeditem la Fundació ENT i Icaria Editorial.

El número inclou vint-i-articles que presenten aportacions i debats sobre el sud d’Àsia amb una atenció especial a l’Índia, mostrant casos que són rellevants a nivell mundial i que tenen ressonància entre el món acadèmic, activista i de la societat civil de parla hispana. El número inclourà debats sobre els impactes relacionats amb les polítiques extrtactivistes a la zona, les narratives dels conflictes ambientals i les alternatives al desenvolupament i al voltant de la gestió dels recursos naturals en el sud d’Àsia. Aquest número contribueix a la difusió del Projecte EnvJustice (www.envjustice.org) de l’Institut de Ciència i Tecnologia Ambientals (ICTA) de la Universitat Autònoma de Barcelona. Diversos articles es basen en l’Atles de Justícia Ambiental (www.ejatlas.org), un mapamundi de moviments de justícia ambiental generat a través de la coproducció de coneixement d’activistes i acadèmics, que el maig del 2018 presenta 2450 casos a tot el món , 275 d’ells a l’Índia.

Entre els articles més destacats hi trobarem “Convertirse en un comunero: los comunes como lugares de encuentro y co-existencia socionatural y afectiva” de Neera Singh; “Los conflictos ecológico-distributivos en la India a vista de pájaro” de Brototi Roy; “¿Somos el río, o en el río somos?” de Ashish Kothari i Shirshtee Bajpal; “Felicidad Interior Bruta: el decrecimiento como alternativa de desarrollo de vida” de Ritu Verma; o “Frente al crecimiento verde. Visiones de lo común desde el Colectivo Timbaktu (Andhra Pradesh, India)” de Sofía Ávila y Siddhart Rao.

Enllaç al nou número de la revista