Català | Castellano | English
Subscriu-te a l'Enviament | CONTACTA
Innovació ambiental al servei de la societat
Dia Mundial dels Oceans: recuperem la salut dels ecosistemes marins
| Notícies| 08/06/2016

La Fundació ENT se suma a la iniciativa d’Ecologistes en Acció titulada “Como pez en el agua” per tal de difondre la problemàtica de degradació i explotació dels ecosistemes marins, i pressionar als responsables polítics. 

Avui en dia, gran part dels ecosistemes marins està patint una forta degradació ambiental. Aquest fet, sumat a la pesca excessiva i al nostre elevat consum de peix, posa en perill les xarxes tròfiques marines i la productivitat dels mars i oceans. Concretament, segons dades de la Comissió Europea, el 48% de les poblacions de peixos avaluades a l’Atlàntic estan sobreexplotades. Al Mediterrani aquesta situació es força més greu, doncs, com a mínim, s’estima que estan sobreexplotades el 93% de les poblacions de peixos.

Malgrat que els ecosistemes marins pateixen nombroses pressions i amenaces, segons el Consell Internacional d’Exploració del Mar (ICES/CIEM), la pesca continua sent el major impacte. Per aquest fet, tot i que els Estats tenen l’obligació de recuperar les poblacions de peixos a nivells saludables i garantir un bon estat ambiental dels ecosistemes marins, des de la Fundació ENT creiem que les persones també podem posar el nostre granet de sorra.

Així doncs, i per commemorar el Dia Mundial dels Oceans, la Fundació ENT se suma a la campanya Como pez en el agua promoguda per Ecologistes en Acció amb l’objectiu d’elaborar un banc de peixos virtuals, donar a conèixer la problemàtica entre la ciutadania i pressionar als responsables polítics per tal d’avançar cap a una correcta gestió dels ecosistemes marins.

Totes aquelles persones interessades en la protecció del medi marí que vulguin participar en aquesta campanya, a partir del proper dilluns 13 de juny podran descarregar-se l’aplicació de mòbil amb la que podran escollir una espècie, fer-se una foto i enviar-la per, de manera simbòlica, ajudar-nos a protegir els ecosistemes marins.

Les imatges rebudes formaran part del mosaic final de la campanya, que representarà un ecosistema marí saludable i que servirà per pressionar als responsables polítics sobre la necessitat d’aturar la sobrepesca i recuperar un bon estat ambientals dels nostres mars i oceans en el menor temps possible.

grafic sobrepesca

Més informació