Català | Castellano | English
Subscriu-te a l'Enviament | CONTACTA
Innovació ambiental al servei de la societat
Debat: com aconseguir un marc normatiu català més favorable a la prevenció del malbaratament alimentari?
| Notícies| 23/11/2016

La Fundació ENT organitza un debat sobre les causes del malbaratament alimentari i les possibles actuacions a desenvolupar per part de les administracions. Sota el títol “Com aconseguir un marc normatiu català més favorable a la prevenció del malbaratament alimentari?”, tindrà lloc el proper 14 de desembre a les 18:30h. a la Sala d’actes del Museu Melcior Colet (C/ Buenos Aires, 56-58, Barcelona).

L’acte serà públic. Es farà difusió tant a agents especialment interessats en el malbaratament alimentari com al públic en general. El debat sobre possibilitats normatives i fiscals per a la prevenció del malbaratament alimentari comptarà amb les intervencions de representants del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, l’Agència Catalana de Seguretat Alimentària i l’Agència de Residus de Catalunya, així com representants d’entitats dedicades a la prevenció del malbaratament alimentari.

El debat pretén abordar les possibilitats normatives i fiscals de prevenció del malbaratament alimentari. Amb la participació de diferents agents de la cadena alimentària, l’acte té per objectius:

  • Revisar els principals condicionants normatius que limiten l’aprofitament d’alguns aliments al llarg de tota la cadena alimentària (incrementar la prevenció del malbaratament alimentari i afavorir la canalització d’excedents alimentaris).
  • Debatre sobre quines propostes normatives i fiscals podrien afavorir la lluita contra el malbaratament alimentari a nivell català.

Aquest debat s’emmarca dins el projecte que la Fundació ENT realitza per l’Agència de Residus de Catalunya. El projecte estudia les principals barreres i les oportunitats de prevenir el malbaratament alimentari per a les diferents administracions de Catalunya (Generalitat, ens locals) des del punt de vista normatiu. Els resultats de l’estudi es difondran entre els responsables polítics i la societat civil per impulsar un debat sobre aquesta temàtica al territori.

En els darrers anys la Fundació ENT ha desenvolupat nombrosos projectes relacionats amb la prevenció de residus municipals i el malbaratament alimentari. En el desenvolupament d’aquests projectes, s’ha constatat que existeixen algunes barreres normatives que dificulten la lluita contra el malbaratament alimentari, així com la manca d’incentius a nivell normatiu i fiscal. La Fundació ENT, amb aquest projecte, vol contribuir a aquest debat aportant propostes factibles a nivell català, i comunicar i debatre els resultats amb els agents implicats.

Debat-01

Programa