Català | Castellano | English
Subscriu-te a l'Enviament | CONTACTA
Innovació ambiental al servei de la societat
Cinquena sessió de la Taula per a l’aplicació de solucions basades en naturalesa i infraestructura verda a la regió urbana de Barcelona
| Notícies| 09/03/2018

El passat dimarts 6 de març va tenir lloc al Parc de Recerca Biomèdica de Barcelona (PRBB) la cinquena sessió de la Taula per a l’aplicació de solucions basades en naturalesa i infraestructura verda a la regió urbana de Barcelona. La trobada la vam organitzar ENT Environment & Management, l’Institut de Ciència i Tecnologia Ambientals (ICTA) de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i l’Institut de Salut Global de Barcelona (ISGlobal).

La trobada, que va comptar amb la presència més d’una quarentena d’assistents, s’emmarca dins els projectes Naturvation (NATure-based Urban innoVATION) i ENABLE (Enabling Green And Blue Infrastructure Potential In Complex Social-Ecological Regions) dels programes Horizon 2020 i BiodivERsA de la Comissió Europea.

La sessió es va centrar en la relació entre solucions basades en natura i salut, en concret en com les ciutats poden ser més saludables a través del verd urbà. Com principals punts del programa, es va fer una actualització de l’estat dels projectes Naturvation i Enable, seguit de tres presentations centrades en les evidències sobre la relació entre espais verds urbans i salut humana realitzades a càrrec de Mireia Gascón (ISGlobal), Helen Cole i Isabelle Anguelovski (ICTA-UAB & IMIM) i Pablo Knobel i Roser Maneja (ICTA-UAB). A més es va realitzar un taller al voltant de cuatre espais públics de la ciutat de Barcelona amb la finalitat de identificar possibles problemes de salut i idees d’intervenció basades en l’increment i dinamització d’espais verds.