En el número 24 titulat “La pesca i les comunitats pesqueres”, la revista Sobirania Alimentària-Biodiversitat i Cultures tracta d’esbrinar si hi ha similituds entre el món de la pesca i l’agricultura. La Fundació ENT hi ha col·laborat amb tres articles de Lydia Chaparro.

A la revista apareixen testimonis molt valuosos de pescadors artesanals que viuen i depenen de la pesca, articles relacionats amb l’acaparament dels oceans, els desafiaments de les comunitats pesqueres africanes, la dependència de peix exterior, així com el cas de Pescanova, entre d’altres articles de gran interès. La revista finalitza amb una entrevista a Carmen Da Fonte, de família pescadora, que parla de la necessitat que les persones de la pesca i el camp treballin juntes amb tota la ciutadania cap a un objectiu comú, recuperar la sobirania alimentària.

Lydia Chaparro (Fundació ENT) ha participat amb un article titulat “La situació actual dels oceans i els recursos pesquers” en el qual es posa de manifest la fragilitat dels ecosistemes marins i, especialment, el delicat estat de la mar Mediterrània, on més del 90% de les poblacions de peixos estan sobreexplotades, fet que condueix a una baixa rendibilitat de les nostres pesqueries. Així mateix, en aquesta edició s’han inclòs també dos articles més de Lydia Chaparro, “Balfegó i l’engreix de tonyina vermella – L’aqüicultura en qüestió” i un altre sobre “L’etiqueta i la seva informació”, un aspecte clau a tenir en compte si es pretén fer un consum menys insostenible dels productes de la pesca que comprem.

Accés a la revista i l’article

Revista en PDF