Català | Castellano | English
Subscriu-te a l'Enviament | CONTACTA
Innovació ambiental al servei de la societat
Art urbà a favor de la pesca sostenible
| Notícies| 30/11/2015

Dimecres 2 de desembre al matí, de 10h a 13h, a l’Utopic_US de Madrid (Carrer de la Colegiata, 9) Ecologistes en Acció, en col·laboració amb ENT, organitza una activitat pública reivindicativa relacionada amb la sobrepesca.

Lydia Chaparro (Fundació ENT) assistirà a aquesta activitat pública on artistes urbans dibuixaran un gran mural en el que es representarà el futur que li espera als nostres mars i oceans si es continua legislant a favor de la sobrepesca. Alhora, les persones interessades tindran l’oportunitat de participar en un collage fotogràfic sota el lema ”Tots formem part d’un mateix banc de peixos”.

L’acció té la intenció de donar a conèixer l’estat actual dels recursos pesquers i alhora influenciar a la ministra espanyola responsable de Pesca, Isabel García Tejerina, que en poques setmanes debatrà a Brussel·les els límits de pesca de les principals espècies comercials en l’Atlàntic Nord-est. Per aquests motius, les organitzacions assistents a l’acte aprofitaran per fer una crida als representants polítics per a que estableixin límits de captura que no superin les recomanacions científiques i es posi fi a anys de sobrepesca en la Unió Europea.

Alhora, les entitats organitzadores també incidiran en la necessitat que les possibilitats de pesca (o quotes) dintre d’un mateix Estat es distribueixin en base a criteris socials i ambientals, tal i com marca la normativa comunitària. D’aquesta forma, les comunitats pesqueres es veurien afavorides gràcies a una distribució justa i equitativa dels recursos pesquers, fet que contribuiria a una pesca més sostenible.

Enllaç