Català | Castellano | English
Subscriu-te a l'Enviament | CONTACTA
Innovació ambiental al servei de la societat
Acceptat en el XII Congreso de la Asociación Española para la Economía Energética un article sobre la fiscalitat del vehicle elèctric de S. Sastre i I. Puig
| | Notícies| 23/11/2016

Els membres d’ENT Sergio Sastre i Ignasi Puig presentaran al XII Congreso de la Asociación Española para la Economía Energética l’article titulat “La fiscalitat del vehicle elèctric a Espanya”. El congrés se celebrarà els dies 2 i 3 de febrer de 2017 a la ciutat de Salamanca.

El vehicle elèctric està cridat a introduir-se de manera significativa en el parc d’automòbils espanyol en els propers anys. D’aquest canvi s’espera un estalvi substancial en el consum de combustibles fòssils per al transport que al seu torn tindrà implicacions sobre la demanda d’electricitat i la recaptació de diferents impostos. Aquest treball analitza les conseqüències recaptatòries d’aquests canvis, així com les eines legals i fiscals a l’abast de les administracions públiques per evitar efectes no desitjats sobre la recaptació.

L’article deriva del projecte atorgat per l’Instituto de Estudios Fiscales a l’investigador Sergio Sastre de la Fundació ENT. El projecte pretén analitzar les eines legals per regular la fiscalitat del vehicle elèctric a l’estat. Aquestes eines són clau a curt termini, ja que és previsible que es doni una certa substitució del consum de combustibles cap a l’electricitat que tindrà efectes sobre l’Impost especial sobre hidrocarburs, així com sobre l’Impost sobre l’electricitat. El projecte estudia els escenaris de recaptació per aquests impostos així com els efectes sobre el mix elèctric i l’encaix fiscal de les futures “electrolineres” per elaborar propostes de millora a nivell legal i tributari que puguin evitar possibles efectes no desitjats.

Web del XII Congreso de la Asociación Española para la Economía Energética