Català | Castellano | English
Subscriu-te a l'Enviament | CONTACTA
Innovació ambiental al servei de la societat
SERVEIS

L’àrea de residus d’ENT ha adoptat sempre un enfocament preventiu, centrant-se en què podem fer per generar menys residus i per a gestionar-los millor. El principal focus d’estudi han estat els residus municipals, però també hem fet alguns projectes sobre residus de la construcció i demolició, residus industrials i olis minerals.

La majoria dels nostres projectes són encarregats per l’Administració Pública, des de projectes molt pràctics per a ens locals, fins a consultories molt específiques per a la Comissió Europea o en el marc de projectes europeus, passant per projectes per a l’Agència de Residus de Catalunya i altres administracions autonòmiques, o pel Ministeri de Medi Ambient. També treballem sovint amb universitats i centres de recerca, i amb associacions mediambientals, entre altres.

Dins de l’àrea de residus destaca la nostra expertesa en aspectes econòmics (costos i implicacions econòmiques de les polítiques de residus) i en el disseny i avaluació de polítiques econòmiques i fiscals (taxes de residus, sistemes de pagament per generació, impostos sobre l’abocament i la incineració, sistemes de bonificació-penalització, etc.).

També hem fet diversos plans de residus per a ens locals. I, en particular, tenim molta experiència en el disseny i implementació de sistemes de recollida selectiva porta a porta.

Un altre àmbit prioritari de treball és la prevenció de residus, on hem fet nombrosos plans de prevenció per a ens locals i projectes portant a la pràctica mesures concretes. Una fracció singular dels residus en la qual hem posat particular atenció ha estat la dels bolquers. Un altre àmbit en el qual ens hem especialitzat són els projectes per a prevenir el malbaratament alimentari.

Una part important de la nostra feina és en el marc de projectes de recerca, que es materialitzen en un bon nombre de publicacions tècniques i científiques.

DESTAQUEM
Iniciem un estudi sobre residus per l’Ajuntament de Sant Andreu de Llavaneres
| Notícies
ENT
2018

L’Ajuntament de Sant Andreu Llavaneres (Maresme) ens ha encarregat una diagnosi de la gestió actual dels residus municipals.
L’estudi té per objectiu detectar punts febles de…

Marc Iriani s’incopora a la Fundació ENT per a treballar en el projecte H2020 DECISVE
| Notícies
FUNDACIO ENT
2018

Marc Iriani Bordas s’ha incorporat aquest abril com a investigador a la Fundació ENT. La seva incorporació va lligada al projecte de recerca europeu H2020 sobre la valorització…

Tercera Assemblea General del projecte H2020 DECISIVE
| Notícies
FUNDACIO ENT
2018

La tercera Assemblea General del projecte H2020 DECISIVE tindrà lloc al Palau Robert de Barcelona a finals d’abril (24 i 25). El consorci compartirà els resultats generats pel…

Presentem la proposta de millora de la gestió dels residus dels establiments turístics d’Adeje (Tenerife)
| Notícies
ENT
2018

El passat 26 de febrer representants d’ENT es van desplaçar a Adeje (Tenerife) per presentar els resultats d’un estudi encarregat per l’Ajuntament per a la millora de la…

Sessió de Sergio Sastre (ENT) sobre taxes de residus al curs “Mestres composteiros”
| Notícies
ENT
2018

Sergio Sastre (ENT) impartirà, per segon any consecutiu, una sessió centrada en les taxes de residus en el curs “Mestres composteiros”.
El curs tindrà lloc entre els dies 2 i…

Veure tots