Català | Castellano | English
Subscriu-te a l'Enviament | CONTACTA
Innovació ambiental al servei de la societat
SERVEIS

L’àrea de residus d’ENT ha adoptat sempre un enfocament preventiu, centrant-se en què podem fer per generar menys residus i per a gestionar-los millor. El principal focus d’estudi han estat els residus municipals, però també hem fet alguns projectes sobre residus de la construcció i demolició, residus industrials i olis minerals.

La majoria dels nostres projectes són encarregats per l’Administració Pública, des de projectes molt pràctics per a ens locals, fins a consultories molt específiques per a la Comissió Europea o en el marc de projectes europeus, passant per projectes per a l’Agència de Residus de Catalunya i altres administracions autonòmiques, o pel Ministeri de Medi Ambient. També treballem sovint amb universitats i centres de recerca, i amb associacions mediambientals, entre altres.

Dins de l’àrea de residus destaca la nostra expertesa en aspectes econòmics (costos i implicacions econòmiques de les polítiques de residus) i en el disseny i avaluació de polítiques econòmiques i fiscals (taxes de residus, sistemes de pagament per generació, impostos sobre l’abocament i la incineració, sistemes de bonificació-penalització, etc.).

També hem fet diversos plans de residus per a ens locals. I, en particular, tenim molta experiència en el disseny i implementació de sistemes de recollida selectiva porta a porta.

Un altre àmbit prioritari de treball és la prevenció de residus, on hem fet nombrosos plans de prevenció per a ens locals i projectes portant a la pràctica mesures concretes. Una fracció singular dels residus en la qual hem posat particular atenció ha estat la dels bolquers. Un altre àmbit en el qual ens hem especialitzat són els projectes per a prevenir el malbaratament alimentari.

Una part important de la nostra feina és en el marc de projectes de recerca, que es materialitzen en un bon nombre de publicacions tècniques i científiques.

DESTAQUEM
Ignasi Puig parlarà d’economia circular i fiscalitat a la 4a Jornada Networking del Gremi de Recuperació de Catalunya
| | Notícies
ENT
2017

Ignasi Puig (ENT) participarà a la 4a Jornada Networking del Gremi de Recuperació de Catalunya. La jornada se celebrarà el proper 23 de novembre a l’auditori d’ESADECREAPOLIS…

Ignasi Puig ponent a la 3a Jornada “Els municipis i la gestió dels residus”
| | Notícies
ENT
2017

Dilluns 13 de novembre se celebrarà la 3a Jornada “Els municipis i la gestió dels residus” a Barcelona, organitzada per la Fundació Fòrum Ambiental i la Diputació de Barcelona….

Se celebra a Barcelona la primera Conferència espanyola sobre la nova perspectiva de mineria d’abocador (Landfill Mining)
| Notícies
ENT
2017

El passat dimecres 18 d’octubre es va celebrar al Palau Robert de Barcelona la Conferència “Landfill Mining. Trends and Opportunities” co-organitzat per EIT RawMaterials,…

Participem a l’Assemblea General del projecte DECISIVE a Hamburg
| Notícies
FUNDACIO ENT
2017

Els passats dies 17, 18 i 19 d’octubre, ENT va participar a l’Assemblea General del projecte DECISIVE que va tenir lloc a Hamburg.
El dia 17 es va dedicar a un taller obert a…

Crònica del debat “Què fem amb el malbaratament alimentari?”
| | Notícies
ENT
2017

El passat dilluns 16 d’octubre es va celebrar a l’Ateneu Barcelonès el debat “Què fem amb el malbaratament alimentari?” organitzat per l’Associació Amics de la UAB, amb la…

Veure tots