Català | Castellano | English
Subscriu-te a l'Enviament | CONTACTA
Innovació ambiental al servei de la societat
SERVEIS

L’àrea de residus d’ENT ha adoptat sempre un enfocament preventiu, centrant-se en què podem fer per generar menys residus i per a gestionar-los millor. El principal focus d’estudi han estat els residus municipals, però també hem fet alguns projectes sobre residus de la construcció i demolició, residus industrials i olis minerals.

La majoria dels nostres projectes són encarregats per l’Administració Pública, des de projectes molt pràctics per a ens locals, fins a consultories molt específiques per a la Comissió Europea o en el marc de projectes europeus, passant per projectes per a l’Agència de Residus de Catalunya i altres administracions autonòmiques, o pel Ministeri de Medi Ambient. També treballem sovint amb universitats i centres de recerca, i amb associacions mediambientals, entre altres.

Dins de l’àrea de residus destaca la nostra expertesa en aspectes econòmics (costos i implicacions econòmiques de les polítiques de residus) i en el disseny i avaluació de polítiques econòmiques i fiscals (taxes de residus, sistemes de pagament per generació, impostos sobre l’abocament i la incineració, sistemes de bonificació-penalització, etc.).

També hem fet diversos plans de residus per a ens locals. I, en particular, tenim molta experiència en el disseny i implementació de sistemes de recollida selectiva porta a porta.

Un altre àmbit prioritari de treball és la prevenció de residus, on hem fet nombrosos plans de prevenció per a ens locals i projectes portant a la pràctica mesures concretes. Una fracció singular dels residus en la qual hem posat particular atenció ha estat la dels bolquers. Un altre àmbit en el qual ens hem especialitzat són els projectes per a prevenir el malbaratament alimentari.

Una part important de la nostra feina és en el marc de projectes de recerca, que es materialitzen en un bon nombre de publicacions tècniques i científiques.

DESTAQUEM
Disponible el vídeo la conferència d’Ignasi Puig a Donostia sobre gestió municipal de residus
| Notícies
ENT
2018

Ja està disponible en vídeo la xerrada sobre la “Gestió municipal de residus, un compromís col·lectiu” duta a terme per Ignasi Puig (ENT) el passat 20 de desembre al Museu…

Ignasi Puig (ENT): “En la generació de residus tindria sentit aplicar una fiscalitat justa, com amb el consum d’aigua i energia”
| Notícies
ENT
2017

Aquest dimecres 20 de desembre (19.00, Museu San Telmo, Donostia), Ignasi Puig (ENT) oferirà una xerrada sobre la gestió municipal de residus, un compromís col·lectiu. Ho farà en el…

Ignasi Puig realitzarà una conferència a Donostia sobre gestió municipal de residus
| Notícies
ENT
2017

El proper 20 de desembre Ignasi Puig (ENT) serà el ponent de la conferència titulada “La gestión municipal de residuos, un compromiso colectivo”. La conferència tindrà lloc…

“Eines per a la reflexió sobre el valor dels aliments”, nou projecte de comunicació ambiental
| | Notícies
FUNDACIO ENT
2017

El projecte, que durà a terme la Fundació ENT conjuntament amb l’Associació Naturalistes de Girona, ha rebut el finançament de l’Agència de Residus de Catalunya. 
El projecte…

Nou article de Maria Mestre i Verònica Martínez (ENT) sobre malbaratament alimentari a la revista Papeles
| | Notícies
ENT
2017

Maria Mestre i Verònica Martínez (ENT) publiquen un article sobre malbaratament alimentari a la revista PAPELES de relaciones ecosociales y cambio global, editada per FUHEM ecosocial ….

Veure tots