Català | Castellano | English
Subscriu-te a l'Enviament | CONTACTA
Innovació ambiental al servei de la societat

ENT està format per un equip multidisciplinar de professionals agrupats amb la voluntat de treballar per aconseguir una societat més justa i respectuosa amb el medi ambient. Volem aportar noves idees que ens permetin assolir una societat ambiental, social i econòmicament més sostenible, convertir-les en realitat i comunicar a la societat els objectius obtinguts. Aquí trobaràs el perfil professional de cadascún dels membres d’ENT, així com dels nostres fellows si cliques aquí.

 • Ignasi Puig Ventosa
  Doctor en Ciències Ambientals
  Cap de projectes

  Coordina les àrees d’Economia i Medi Ambient i de Gestió de Residus. Les seves especialitats són la gestió preventiva de residus municipals i les polítiques econòmiques ambientals aplicades a àmbits com els residus, el canvi climàtic, la gestió de l’energia o la conservació del patrimoni natural.

  RG
 • Juanjo Iraegui Navarro
  Consultor energètic
  Coordinador de projectes

  Coordina l’àrea d’Energia. Posa especial èmfasi en la visió estratègica per posicionar-se en nous camps que contribueixin a la millora de la sostenibilitat energètica. La innovació és un aspecte rellevant que es persegueix en la concepció de la major part dels projectes.

 • Maria Calaf Forn
  Ambientòloga
  Consultora ambiental

  Especialitzada en Gestió i Prevenció de Residus, Economia i Medi Ambient, Economia dels Residus i Energia. Experta en disseny i implementació de sistemes de pagament per generació, estudis de viabilitat per a la introducció de bolquers reutilitzables, plans de prevenció de residus o plans d’acció per a l’energia sostenible.

 • Marta Jofra Sora
  Ambientòloga
  Consultora ambiental

  Especialitzada principalment en les àrees de Gestió de Residus i d’Economia i Medi Ambient, en les quals desenvolupa i implanta projectes de consultoria i cooperació.

 • Jaume Freire González
  Doctor en Economia Aplicada
  Investigador

  Actualment està treballant al Departament d’Economia de la Universitat de Harvard com a investigador Marie Curie per al proper any i mig. Després d’aquest període tornarà a ENT per un any més per completar el període de la beca. El projecte en el qual participa, METRES, té per objecte avaluar els impactes econòmics i ambientals d’una reforma fiscal ecològica.

  RG
 • Luís Campos Rodrigues
  Doctor en Ciències Ambientals
  Consultor ambiental

  Especialitzat en l’àrea d’Economia i Medi Ambient, amb un interès particular en l’anàlisi dels efectes socioeconòmics i estratègies d’adaptació associats a l’impacte del canvi climàtic, acidificació oceànica i altres pressions ambientals.

 • Veronica Martinez Sanchez
  Doctora en Enginyeria de Gestió de Residus
  Investigadora

  Especialitzada en gestió de residus i “decision support tools” com l’anàlisi del cicle de vida i l’anàlisi de costos. Els seus principals interessos són la prevenció de residus i l’economia circular. El projecte en el que participa, DECISIVE, té per objectiu la valorització dels residus orgànics de zones urbanes de forma descentralitzada.

  RG
 • Lydia Chaparro Elias
  Biòloga
  Consultora ambiental

  Biòloga especialitzada en Ecologia marina, experta en Gestió i Política Pesquera. Els seus principals àmbits d’interès actuals són la pesca, la conservació de la biodiversitat, la cogestió, la participació de les parts interessades, el consum responsable, així com l’ecologia política amb especial èmfasis en un enfocament des de la justícia ambiental.

 • Maria Mestre Montserrat
  Ambientòloga
  Consultora ambiental

  Especialitzada en la Gestió i Prevenció de Residus, Economia i Medi Ambient i Ecologia Política. Col·labora en l’elaboració de continguts per a materials de comunicació. És una de les coordinadores de la revista Ecología Política.

 • Sergio Sastre Sanz
  Ambientòleg
  Consultor ambiental

  Especialista en fluxos de materials a escala regional, avaluació integrada i valoració de serveis ambientals. Interessat en la dimensió econòmica i distributiva de diferents pressions ambientals així com en l’avaluació de serveis ambientals culturals, estètics i recreatius dels sistemes costaners.

  RG
 • Mar Santacana Sitjà
  Politòloga
  Administrativa

  S’encarrega de l’àrea administrativa. També realitza tasques de secretariat i de suport a la resta de l’equip, com la preparació de documentació, presentació d’ofertes, manteniment de la biblioteca d’ENT, així com també gestiona les subscripcions a la revista Ecología Política.

 • Raimon Ràfols Florenciano
  Politòleg i geògraf
  Comunicació

  Gestiona l’àrea de comunicació. Expert en comunicació i disseny, s’encarrega de donar suport en aquestes tasques a tot l’equip, posar a punt a nivell d’imatge i difondre totes les activitats i materials d’ENT. Gestiona l’EnviamENT, la web i les xarxes socials del projecte.

 • Diego Andreucci
  Geògraf
  Investigador

  Investigador especialitzat en l’ecologia política de l’extracció de recursos naturals a Amèrica Llatina. És un dels responsables de la revista Ecologia Política.

 • Quim Muntané Puig
  Estudiant de Ciències Ambientalsi Geografia
  Estudiant en pràctiques

  Realitza tasques de recerca en matèria de gestió de residus i també dóna suport a la revista Ecología Política.

 • Irmak Ertör
  Economista
  ENT fellow

  Investigadora especialista en ecologia política i concretament en pesca i aqüicultura. És una de les coordinadores de la revista Ecología Política.

 • Santigo Gorostiza
  Historiador i ambientòleg
  ENT fellow

  Llicenciat en Història i en Ciències Ambientals, actualment realitza el seu doctorat al Centro de Estudos Sociais de la Universitat de Coïmbra. Està interessat en els impactes socials i ambientals de la Guerra Civil Espanyola i la dictadura franquista, especialment durant el període autàrquic (1939-1959). Forma part de la Xarxa Europea d’Ecologia Política ENTITLE.

  RG
 • Jofre Rodrigo Aribau
  Ambientòleg
  ENT fellow

  Llicenciat en Ciències Ambientals i actualment està finalitzant el seu doctorat a l’Institut de Govern i Polítiques Públiques de la Universitat Autònoma de Barcelona. La seva recerca es centra en els Béns Comuns (Commons) i la seva relació amb la Custòdia del Territori (Land Stewardship) com a estratègia d’accés i conservació de la terra.

 • Gabriel Weber
  Doctor en Gestió ambiental i Comptabilitat
  ENT fellow

  És professor associat a ISM, Hamburg. Fou investigador postdoctoral Marie Curie a ENT, on realitzà una estada fent recerca en l’àmbit de l’ecologia política. Té un doctorat sobre Gestió ambiental i Comptabilitat, obtingut a TU Dresden (Alemanya). La seva recerca se centra en: mitigació i adaptació al canvi climàtic, instruments de política ambiental i gestió de residus, dins dels àmbits de l’economia ecològica i l’ecologia política.

 • Stephan Beaucher
  Doctor en gestió de l’estratègia d’informació
  ENT fellow

  Ha dut a França la coalició OCEAN2012 com a assessor de política sobre la reforma de la Common Fisheries Policy (CFP). Des de 2006 a 2008 va coordinar la Campanya Ocean de Greenpeace França. La seva experiència laboral inclou màrqueting de la informaciól, periodisme i les estratègies de les TIC. El 2011 publicà el llibre “Plus sense ans trente poisson d’ici?”. Té un doctorat en gestió de l’estratègia d’informació i un mestratge en periodisme.