Català | Castellano | English
Subscriu-te a l'Enviament | CONTACTA
Innovació ambiental al servei de la societat
SERVEIS

Un dels principals reptes per la nostra societat és aconseguir una alimentació sana i assequible per a tothom, i que alhora es produeixi amb el mínim impacte ecològic i amb la més àmplia distribució de la riquesa generada possible. ENT tracta d’impulsar projectes en aquesta direcció, integrant en l’anàlisi i les propostes realitzades tota la complexitat que comporta el desenvolupament de polítiques relacionades amb el sistema alimentari. Als darrers anys bona part -però no tota- de la nostra activitat s’ha centrat en l’àmbit de la pesca i l’aqüicultura, on hem realitzat diversos projectes i recerques vinculats a les polítiques públiques europees.

A ENT adaptem aquesta perspectiva a les diferents necessitats dels nostres clients, podeu trobar alguns exemples de com ho fem en aquesta secció.

Part de la nostra filosofia és treballar amb altres entitats, per això formem part de la xarxa MedReAct, una xarxa d’organitzacions orientades a la recuperació de l’ecosistema Mediterrani, Seas at Risk, una xarxa d’entitats no governamentals orientada a la protecció marina, i estem vinculats al grup de recerca de la UAB ARAG (Agricultura, Ramaderia i Alimentació en la Globalització).

DESTAQUEM
Rethinking Study and Management of Agricultural Systems for Policy Design
| Publicacions| Miquel Ortega Cerdà
2013

Hi ha la preocupació que l’agricultura ja no sigui capaç de satisfer, en una escala global, la creixent demanda d’aliments. Aquest desafiament requereix nous patrons de…

Making the Common Fisheries Policy a reality means ending overfishing
| Publicacions| Lydia Chaparro
2015

Dins d’una secció especial dedicada a la política pesquera -i en la qual han participat diversos membres destacats del Comitè de Pesca del Parlament Europeu-, Lydia Chaparro…

Caracterització dels serveis ecosistèmics de l’Àrea Metropolitana de Barcelona i valoració dels serveis de provisió d’aliments
| | Projectes
ENT
2014

L’objectiu d’aquest estudi era identificar quins serveis ambientals ofereixen els espais naturals de l’Àrea Metropolitana de Barcelona, i valorar monetàriament els…

La canalización de excedentes alimentarios como estrategia local de prevención de residuos
| | Publicacions| Ignasi Puig Ventosa| Maria Mestre Montserrat
2014

La canalització d’excedents alimentaris en l’àmbit local es presenta com una oportunitat de prevenció de residus amb una forta incidència social que té cada vegada més…

Projectes de prevenció del malbaratament alimentari
| | Projectes
ENT
2013

En els darrers anys ENT ha participat en el desenvolupament de diferents projectes al voltant de la prevenció del malbaratament alimentari sempre des de l’enfocament pluridisciplinar que…