Català | Castellano | English
Subscriu-te a l'Enviament | CONTACTA
Innovació ambiental al servei de la societat
SERVEIS

Un dels principals reptes per la nostra societat és aconseguir una alimentació sana i assequible per a tothom, i que alhora es produeixi amb el mínim impacte ecològic i amb la més àmplia distribució de la riquesa generada possible. ENT tracta d’impulsar projectes en aquesta direcció, integrant en l’anàlisi i les propostes realitzades tota la complexitat que comporta el desenvolupament de polítiques relacionades amb el sistema alimentari. Als darrers anys bona part -però no tota- de la nostra activitat s’ha centrat en l’àmbit de la pesca i l’aqüicultura, on hem realitzat diversos projectes i recerques vinculats a les polítiques públiques europees.

A ENT adaptem aquesta perspectiva a les diferents necessitats dels nostres clients, podeu trobar alguns exemples de com ho fem en aquesta secció.

Part de la nostra filosofia és treballar amb altres entitats, per això formem part de la xarxa MedReAct, una xarxa d’organitzacions orientades a la recuperació de l’ecosistema Mediterrani, Seas at Risk, una xarxa d’entitats no governamentals orientada a la protecció marina, i estem vinculats al grup de recerca de la UAB ARAG (Agricultura, Ramaderia i Alimentació en la Globalització).

DESTAQUEM
Els beneficis econòmics de les Àrees Marines Protegides
| Projectes
ENT
2017

Es tracta d’un projecte d’investigació finançat per la Comissió Europea que té per objectiu descobrir els beneficis econòmics de les Àrees Protegides Marines (AMP) i…

Possibilitats normatives i fiscals per prevenir el malbaratament alimentari a Catalunya
| | Projectes
FUNDACIO ENT
2016

El projecte estudia les principals barreres i les oportunitats de prevenir el malbaratament alimentari per a les diferents administracions de Catalunya (Generalitat, ens locals) des del…

La canalización de excedentes alimentarios como estrategia local de prevención de residuos
| | Publicacions| Ignasi Puig Ventosa| Maria Mestre Montserrat
2014

La canalització d’excedents alimentaris en l’àmbit local es presenta com una oportunitat de prevenció de residus amb una forta incidència social que té cada vegada més…

Rethinking Study and Management of Agricultural Systems for Policy Design
| Publicacions| Miquel Ortega Cerdà
2013

Hi ha la preocupació que l’agricultura ja no sigui capaç de satisfer, en una escala global, la creixent demanda d’aliments. Aquest desafiament requereix nous patrons de…

Political lessons from early warnings: Marine finfish aquaculture conflicts in Europe
| | Publicacions| Irmak Ertör| Miquel Ortega Cerdà
2015

La creixent demanda de productes pesquers i l’estancament de les captures ha impulsat el creixement de l’aqüicultura a nivell mundial, fet que ha portat a un augment…