Català | Castellano | English
Subscriu-te a l'Enviament | CONTACTA
Innovació ambiental al servei de la societat
Nou curs d’optimització de serveis de recollida de residus, amb la participació d’Ignasi Puig
| Notícies| 22/09/2017

Els propers dies 3, 16 i 30 de novembre, se celebrarà un nou curs d’optimització serveis de recollida de residus, organitzat pel COAMB. Ignasi Puig (ENT) en serà un dels ponents. Les inscripcions ja estan obertes.

“Optimització de serveis de recollida de residus: Sistemes d’identificació de l’usuari i pagament per generació”. Aquest és el títol del nou curs que organitza el COAMB. Ignasi Puig impartirà una formació titulada “Introducció al pagament per generació (PxG). Introducció a les taxes municipals. Definició de taxes. Sistemes de càlcul i seguiment de la generació de residus. Exemples de càlcul i disseny de taxes de Pagament per Generació. Exemples locals i internacionals”.

Els resultats dels sistemes tradicionals de recollida de residus han arribat a un llindar pel que fa la participació ciutadana i els nivells de recollida selectiva. Els reptes que plantegen els nous objectius europeus i catalans, doncs, requereixen de l’aplicació de nous instruments per tal de superar aquests llindars.

Els sistemes de recollida porta a porta, que ja han demostrat reduir l’anonimat del usuaris i potenciar la seva col·laboració, són una de les opcions, però també comencen a aparèixer nous sistemes que permeten fer un seguiment dels usuaris i de les seves pràctiques de gestió, tant en models porta a porta com en sistemes en contenidors. Aquests sistemes, a més, permeten anar un pas més enllà i adaptar el cost de la tarifa de residus de cada usuari en funció de la seva contribució en quantitat de residus generada i en la seva participació en la recollida selectiva (Pagament per Generació).

Consultar programa
Inscripcions